發新話題

狂鏢 一

狂鏢 一

呢排講左好多筆,係咪有d悶。。。?

好,大家換番件 大花 鬆身 短袖 有領 T 恤
我地今日入去二號廠,玩下第二樣。

左手兩支,右手一支,目空一切的眼神,
穩如泰山的手臂,彭拜的專注力,
最後通過簡單,高效的動作,在最奇妙的一刻,鬆開手指,
讓金屬注滿狂野的氣焰,按照預設的軌跡,直奔目的地,
起、承、轉、合:低沉的入靶聲音,“服” 一聲。
入木三分,為180揭開序幕 First 60!

左手一支,右手一支,得一想二的慾望,
複製5秒前的動作,面對更小的空間,面對更大的挑戰。
再一次,起、承、轉、合:“服” 一聲。 
邁向光榮的進程,Second 60!

左手只感受到微弱空氣的流動,右手拿著最後一支,
肩負重任的最後一條拋物線,空間越小,渴望越大。
僅餘1.5平方釐米的位置,
僅餘1.5秒的滑翔曲線。
人鏢合一,將至未至的光榮,身後鴉雀無聲的朝聖者,
鏡頭赤裸地放大剩餘的紅色狹小空間,
最艱巨的起、承、轉、合: “服”。

帶著漠視對手的微笑,
看著180旗海飄揚,
接受群臣的歡呼!

今日講 - 狂鏢。
不過唔使灌。

唔知幾時開始,坊間又流行掟鏢。
不過硬鏢年代在香港,好似已經不再。
連偶像Phil Taylor都話要退休。。。

宜家只剩底壞蛋 MVG。。。
(其實 MVG 唔係咩壞蛋,
只係個樣似衰人姐。。。)
唉。歲月不留人。

宜家喜歡掟鏢既,都系軟鏢。
錦人就要與時並進既,所以,我講,硬鏢!
系,我一向都叛逆味濃。

我講既掟鏢,
唔系食食下雞翼走出黎,
對住個 Bilibala 既閃燈膠牌
摞住彎彎曲曲既塑膠鏢,飛落去拍怕聲過d活動。

我講既,系。。。傳統既硬鏢。
我鍾意掟鏢,安安靜靜既掟鏢。硬鏢。
你喜歡嗎?

至於講鏢既乜嘢,下回分解!

本帖最近評分記錄
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

事與物連結, 無啤酒飲唔想手掟鏢
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2018-4-13 20:40 發表
事與物連結, 無啤酒飲唔想手掟鏢
錦有啤酒 都 ok 既。。。

但係唔係劈過種。
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

下一次講下所需用具

引用:
原帖由 超人 於 2018-4-13 20:48 發表
下一次講下所需用具
好!

正有此意。

師兄都好多玩意

N年前喜歡的玩意, 工餘約埋三五知己一起蒲吧玩, 甚至在家中也掛有鏢靶練習

引用:
原帖由 bond 於 2018-4-13 22:30 發表
師兄都好多玩意
同乒乓波一樣。。。

癮大技術差。

引用:
原帖由 Rabbit 於 2018-4-14 00:10 發表
N年前喜歡的玩意, 工餘約埋三五知己一起蒲吧玩, 甚至在家中也掛有鏢靶練習
最後標靶有無做左裝飾品?

Hody

回復 9# 的帖子

那植物纖維鏢靶做了十多年飾物, 最終因表面金屬數字嚴重銹蝕已掉棄了, 現只保留兩套鏢及磨鏢石留念  

用得磨鏢石,姐藝經常掟 la。

纖維標靶都好。。。唔會有蟲,又唔會發霉。

發新話題