發新話題

【甜品】油麻地鵝記喳咋

【甜品】油麻地鵝記喳咋

行過好多似油麻地, 每次經過都呢間甜品店都未食飯. 所以無幫襯既意慾. 記得好耐之前黎食過一次, 都唔記得食左乜. 所以今晚經過, 又食多次先!

間舖好寬闊. 都算坐得幾舒服. 不過甜品既選擇較少

呢間擺命係話澳門開到過黎. 不過我未嚮澳門見過呢間wor!!!

我就梗係息招牌既喳咋啦.                     

撈混之後, 都發覺有唔少料嫁. 一碗入面有六七成.....

守生, 當你進場時, 有個顧客望住你, 之後佢有無請你食呢 ?!

回復 2# 的帖子

好明顯佢係食緊野!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-28 09:13 發表
好明顯佢係食緊野!!
係喎, 佢食緊夜粥(紅豆粥)

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-28 12:43 發表
好明顯佢係食緊野!!
好多料....
咁即係好唔好食ar??
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 brian1115 於 2008-11-28 11:09 發表

好多料....
咁即係好唔好食ar??
如果唔好食, 守生唔會介紹o既!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-11-28 15:01 發表

如果唔好食, 守生唔會介紹o既!
小弟在此聲鳴.....我呢度只係寫我去食過乜......當然, 唔係難食. 但唔同人有唔同既睇法.

所以. 請大家都係睇下算. 想去食時, 諗諗值唔值. 唔係返黎丙我點算?!?

引用:
原帖由 brian1115 於 2008-11-28 14:39 發表

好多料....
咁即係好唔好食ar??
我就覺得呢隻喳咋料多得黎又唔錯!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-28 14:02 發表

小弟在此聲鳴.....我呢度只係寫我去食過乜......當然, 唔係難食. 但唔同人有唔同既睇法.

所以. 請大家都係睇下算. 想去食時, 諗諗值唔值. 唔係返黎丙我點算?!?
守生, 得得得!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-11-28 17:35 發表

守生, 得得得!
食過先至講啦..........

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-28 19:45 發表

食過先至講啦..........
差唔多一年前食過, 蠔餅送啤酒, 爽!

喳咋我覺得銅鑼灣強記同北角王記................正!

回復 13# 的帖子

其實我唔鍾意喳咋.......................因為我唔食芋頭

IT May Taste I hope i can go there to eat one time!!!!!

回復 15# 的帖子

甜品呢樣野, 見仁見智.........不過有時試一碗半碗都幾好嫁.

守生
鵝記喳咋好味兼料多............唔錯

引用:
原帖由 off+ 於 2008-12-3 15:01 發表
喳咋我覺得銅鑼灣強記同北角王記................正!
原本王記好近渣華道體育館 , 有機會試試

發新話題