發新話題

香港和內地乒乓球forum的分别!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
本地討論環境根本同港隊世界排名完全不符

唔好話內地,連外國都比唔上

難聽講句,直頭食塵,衰卵過第三世界國家

里約奧運後內地迷妹空降世界各大論壇,足印遠至英、美,回想當初內地一眾老屎忽們䟴多個唔鍾意,指摘其只在於追星,但係日轉星移,面對迷妹們地毯式收集數據、整理分析、製做圖表,嗰種毅力漸漸得到認同

奧恰呢排好積極上德國論壇同壇友有問有答,對於部份「有骨」提問,都照樣回應,承認自己不足

內地迷妹都一一跟進翻譯

我都試過帶起討論,不望回報不特只,重要俾人插卵到隻狗敢,討論條毛

咁多年我都未見過港隊有人以「真身」上過來交流,想關注佢地近況都難

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 je5181996 於 2018/1/2 12:24 發表
淨係個population都差好遠啦,人地有market所以先做到,如果香港要做既話,成本太大啦,又唔係賺到錢,大陸個D網係做埋sales
睇o下貼吧同虎扑,兩個都冇商業味,純討論,一樣人流爆燈

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2018/1/2 14:25 發表
……但在致少可以某環節互動化,如再商業化些可以請某乒兵用品或學院的人解答網友問題同順道賣廣告,每天登錄都有積分,可以換取折扣,從而鼓勵發言。 。等等
用登錄積分鼓勵發言唔可取,幾年前乒乓家園就係敢做法,又撞o岩佢搬server落香港,搞到內地超多人上唔到,上到都話好難,家o下死水一潭

如果要改,第一樣首先由主頁做起,响「最新帖子」、「最新回覆」兩欄唔好顯示二手帖、吹水帖,自己有心就會去搵個區,北美論壇Mytt主頁頂兩樣都唔顯示,二手區放最底,二手交易依然非常蓬勃,又做到零吹水

「發帖排行」廢左佢,根本就係多卵魚o既存在,有需要自己去「統計」度睇

用空出來既位整個「球局、賽果」之類o既欄,而家「最新帖子、最新回覆、本週熱門」功能上根本冇分別,九成都係球局、賽果帖,同一樣野日日睇三次,睇見即刻腦麻痺

本帖最近評分記錄

發新話題
最近訪問的版塊