發新話題

【咖哩】旺角咖哩大皇

【咖哩】旺角咖哩大皇

星期五反正無乜野做. 放工都八點幾, 就搵老友食飯, 點知我地行左幾間中菜都爆晒. 所以我地最都決定食咖哩. 豉油街呢間咖哩大皇係唔錯既選擇.

個FD一路行一路問我食唔食得辣. 我就反問佢: "識左我十幾年都唔知??"

平日行過好多次, 硬係未幫襯過呢間. 今次都係一個新嘗試呢

入到去間舖就即刻見到個印度人公仔既招牌

度度都爆棚, 呢度都唔例外, 不過非主流既食肆, 都係等左一陣就有位啦.

坐低左就睇下食乜先!!                                       

乜都係假, 先黎個生啤......65蚊一喳. 食辣野無佢點得? (我一個飲晒!! heeee)

女友就叫左杯唔知乜冰                                      

老友就飲椰青...........我就無乜興趣....

小食先上 - 炸海鮮 (蝦, 魚, 帶子, 同埋蟹鉗)

再加多個雜錦拼盤 (串燒雞, 牛, 炸春卷, 咖哩角)

油酥餅                                                  

招牌印度咖呢雞, 兩隻辣椒級數!! 掂!

睇下個飯既得意. 一睇就知道中間開個窿愛黎放咖哩汁啦.   

干咖哩炒蝦 - 干咖哩可以, 但係蝦黎計, 我嫌佢細隻!! $138嫁. 都唔平!

MADRAS MUTTON. 唔記得中文係乜羊!!!

馬拉盞炒雜菜.                                      

三條友食咁多. 都算係幾滿足啦......

送上甜品. 今晚食左接近六舊水. 都算 OK!!

雖然唔算抵, 亦唔係極品. 但係若論咖哩出品都算唔錯既選擇. 個招牌咖哩雞最正.

守生, 看不到在旺角那裡?!

豉油街88號!!!

即係旺角NEWAY CITY 隔離!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-24 08:18 發表
豉油街88號!!!

即係旺角NEWAY CITY 隔離!!
謝謝, 估唔到竟在豉油街!

我去過金星戲院隔離果間..................水準唔錯、
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

回復 6# 的帖子

呢間咪就係金星隔離果間囉!!

回復 4# 的帖子

其中一張相都有影到個地址wor!!!

I want to go one time to try and thanks for sharing.

回復 9# 的帖子

唔使客氣,

其實唔係咩介紹. 只係我自己食過. 都係ok先至post 出黎.

引用:
原帖由 朋友 於 2008-11-24 19:23 發表
呢間野之前係大頭蝦
因為冇咩人汁左
平時我路過見到呢間都睇到好冷清
但係點解 影到咁多人
第一. 唔知你見既平時係幾多點...
第二. 我去食果晚, 星期五. 度度都爆. 呢度有位仲唔個個中埋黎咩. 包括我...

不過食黎計, 真係唔差

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-24 08:47 發表
其中一張相都有影到個地址wor!!!
守生, 可能你影相影到個旺角街霸!

回復 16# 的帖子

推門入去既係我女友. ............街霸

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-25 11:25 發表
推門入去既係我女友. ............街霸
可能佢就係豉油大家姐, 汝應該係通菜街大少!

發新話題