發新話題

[球板討論] 未來日直打法ソ平野伸幸!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
我近站位企中間 打法有D似佢,是近
有bugs, 下面打<Ⅹ>這個字之後會唔見
where
<X> = 木台

中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

我近站位企中間 打法有D似佢,是近台懶人超弱化版
反手位 上旋 弱下旋 可推可彈可撇,
問題是反手位短重下旋 ,〔中日直單面弱點,有反面橫拉就沒問題)
他能否用正面側擰拉 ,我只能搓或用長膠拱…

中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

優:反手出台中台起反手打得好能磨擦
劣:反手半出台入台短台重下旋,被台頂住無得先起手,
    看不到他能用只用手腕側擰重下旋先起手

日直反手 正面/反面 入台側擰

有腕力神人太多、我就擰唔到
我橫拉不成,企中間又不走位懶側身,反手若來不及推弹撇側上下轉,就用長膠劈長頂住先

柳承敏、金泽洙 年紀大 走唔快就會用

反手高波,如來不及側身正手,仍是個問題.. .? .
.所以企中間日直打單面.反手沒橫打仍有漏洞_
引用:
原帖由 Kenixting 於 2017-8-25 12:41 發表

你youtube松下大星睇下
要學松下大星橫打.?

我企中間又懶側身去走位 , 打 中/日直 正反反長,
反手正反 已盡量加入撞擊 外之的磨擦 技巧…
如切/撇/彈 側上下旋_

反手 彈/攻/拉/撇,

反手切側下旋,

正反手吸短 -天下無敵吸星大法

發新話題