42 123
發新話題

[球板討論] 未來日直打法ソ平野伸幸!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

未來日直打法ソ平野伸幸!

本帖最近評分記錄

真係好特別 !  唔知呢度會唔會有人模仿下呢?
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

搞到我好想打日直。

好波!

我近站位企中間 打法有D似佢,是近
有bugs, 下面打<Ⅹ>這個字之後會唔見
where
<X> = 木台

中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

我近站位企中間 打法有D似佢,是近台懶人超弱化版
反手位 上旋 弱下旋 可推可彈可撇,
問題是反手位短重下旋 ,〔中日直單面弱點,有反面橫拉就沒問題)
他能否用正面側擰拉 ,我只能搓或用長膠拱…

中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

咁肥打日直就要多啲用反手了

好似得佢打日直可以5使狂跑
<-->
.

不過来回多,隻手可能轉唔切,業應該好殺食

試學下先

反手很強!!!!!

能不能发在优酷上?很多国外的视频网站我打不开,看不到,很遗憾

引用:
原帖由 yexinad 於 2017-8-28 18:14 發表
能不能发在优酷上?很多国外的视频网站我打不开,看不到,很遗憾
那沒有辦法了~
國內很多视频我們香港這邊都看不到
我都覺得很遗憾
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

優:反手出台中台起反手打得好能磨擦
劣:反手半出台入台短台重下旋,被台頂住無得先起手,
    看不到他能用只用手腕側擰重下旋先起手

睇平野選手塊板好似9mm的

引用:
原帖由 yexinad 於 2017-8-28 18:14 發表
https://v.qq.com/x/page/u0131a5rah9.html

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-28 18:57 發表
優:反手出台中台起反手打得好能磨擦
劣:反手半出台入台短台重下旋,被台頂住無得先起手,
    看不到他能用只用手腕側擰重下旋先起手
https://world-tt.com/ps_movie/movie_member.php?selMovNum=149

非常有啟發性。。。。。。
Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

好想知佢用乜野板,好以閃光10咁方D?大家估下

42 123
發新話題