發新話題

[球板討論] ARIEX 艾銳斯檜單 性價比

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
算啦,睇法唔同

有d日本仔我都見過日直大陸膠,拉波都可以既

但推波就冇威力lo

用得日直打大陸膠一定係玩旋轉啦。推波冇可能夠外套爆,用來推側set位再側身就得

引用:
原帖由 yexinad 於 2017-8-26 01:02 發表
日直打法,大球时代推挡最多是过渡,正手才是绝杀,反手攻球也必须练。
原諒我直接你識個班唔識爆推者,唔係咩最多係過渡。打大陸膠推鬼咩

我睇法係現今唔理你打咩打法,兩邊都要攻到波。正手你打咩板都係咁拉啦,打法分別大部份分別係反手。打日直正手拉同反手推夠質量業餘都搵到食,國際就唔講。

引用:
原帖由 yexinad 於 2017-8-26 01:06 發表
所谓的爆炸力或者喷射源自球体快速脱板,所以再喷は非是速度快,速度越快旋转越差,弧线也越差,对业余来说没专业队那&#2001 ...
唔使咩大陸專業隊,你同香港甲乙組打狂飆個班打下都沖死你

引用:
原帖由 Davids 於 2017-8-26 14:00 發表
其实我覺入了油一定打得動!而且發足力可能更爆
大陸膠打得入係最爆,外套要咁既威力要係mxp個類先得

但個問題係建立係碳板純木板,係單檜上打大陸膠就要以旋轉為主。

引用:
原帖由 yexinad 於 2017-8-26 13:00 發表

记得我用绿海绵锐煞G时,看见球馆的日本仔的闪光90+狂飙时也是一脸难以置信。不过你们觉得狂飙打不&#21 ...
佢用日直大陸膠打係一定磨擦拉弧圈為主。冇話一定唔得既講真,

我自己都試過日直打大陸膠,拉波係好好拉好易起但推擋只可作過渡。唔關打唔打得透塊膠事,係大陸膠冇借力作用全要發力

自己親身試過先係最實際

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-26 20:20 發表
單檜用外套,唔講磨擦拉弧圈, 只講撞擊抽波反手彈擊都好爆…
反手推擋常被人認為老式被動借力吸力防守,
但其實可用板頭 加力合力推轉線,切撇側上下旋,和加力彈擊. etc..動作比橫打少又突然又爆
冇錯

發新話題
最近訪問的版塊