28 12
發新話題

【燒味/魚蛋】太興 / 謝記

【燒味/魚蛋】太興 / 謝記

早兩日去港島東同練波, 打左兩粒鐘後, 返到屋企準備晚餐. 剛好女友去香港仔買野. 我就心血來潮想食好野....哈哈. 點左佢去兩大好味店舖買野返黎食. 辛苦晒!

太興燒腩, 鬆夾脆, 新鮮到丫.......雖然一條骨都成舊水, 但係物有所值

仲有就係謝記炸魚片. 哈哈!! 真係食極都唔厭呀!!!! 爽口, 彈牙, 唯獨是謝記!

再加上小弟主理既日式冷麵同埋一支Los Vascos, 好滿足啦........

嘩, 脆燒腩肉加謝記炸魚片, 守生嘗盡香港仔香脆食品喎! 好羨慕~

回復 2# 的帖子

加埋支紅酒, 三樣野都成三舊水!!!!! 真係肉到赤埋! 不過, 最緊要好食!!

買燒味, 點解唔去 "永安" 呀. 大家X 向馬路方向對面
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

回復 4# 的帖子

都係太興品質有保証, 連骨尾位置既肉都正!!

太興燒腩

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-17 08:57 發表
加埋支紅酒, 三樣野都成三舊水!!!!! 真係肉到赤埋! 不過, 最緊要好食!!
燒爉係中國快餐, 豐儉由人; 但太興將佢高檔化, 價錢好貴. 裡面d阿嬋服務態度(以食肆價格做基準)好差吓(不過另一間叫德興仲差)... ...

不過佢地的燒味係好味o既~!

回復 7# 的帖子

呢個我都唔明. 服務真係.........

所以我外賣多!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-17 10:46 發表
呢個我都唔明. 服務真係.........

所以我外賣多!!
守生份人真係以和為貴~! 果度明明係食燒爉, 班阿嬋成日擺位整到好似鏞記咁叮叮噹噹聲, 懶有氣氛... ... 一望menu, 話貴喎(有d套餐仲但散叫差唔多價, 陰人), 阿嬋都駁嘴, 要串返佢先收聲!

回復 9# 的帖子

咁人地將燒味高檔化, 又真係無計wor! 慘得過有人幫襯!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-17 11:22 發表
咁人地將燒味高檔化, 又真係無計wor! 慘得過有人幫襯!!
守生, 係o既, 有人幫襯令人佢成為沙塵超~!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-11-17 15:00 發表

守生, 係o既, 有人幫襯令人佢成為沙塵超~!
有時, 有人寧願比多少少, 食一碟靚叉燒. 雖然真係貴....好貴添!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-17 12:01 發表

有時, 有人寧願比多少少, 食一碟靚叉燒. 雖然真係貴....好貴添!!
多謝守生忠告!

太興 is expensive but quality is good

燒肉我覺得太子地鉄站 "永合隆" 至正, 而魚旦我就覺得長洲間 "甘永泰" 至好味. liness" />

引用:
原帖由 thomastse813 於 2008-11-23 00:35 發表
太興 is expensive but quality is good
就係咁啦. 平靚正唔係無. 但係品質難keep. 太興貴到你唔信, 但係勝在穩陣. 唔會比垃圾!!!

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2008-11-23 11:47 發表
燒肉我覺得太子地鉄站 "永合隆" 至正, 而魚旦我就覺得長洲間 "甘永泰" 至好味. liness" />liness" />
咁一個香港仔中心及舊大街就可以食齊兩樣, 變咗方便d!

回復 18# 的帖子

不過個零月前, 某醫院護士學校開幕, 我食個一條即斬既腩骨......

嘩!!!! 新鮮, 熱辣. 香脆, 多汁.......無打錯字, 係汁. 有肉汁既燒腩.....!!

"大 x 樂"出品!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-11-24 13:45 發表
不過個零月前, 某醫院護士學校開幕, 我食個一條即斬既腩骨......

嘩!!!! 新鮮, 熱辣. 香脆, 多汁.......無打錯字, 係汁. 有肉汁既燒腩.....!!

"大 x 樂"出品!!!
守生, 真有口福, 食正一哥某期重點推介- 燒腩骨; 真係羨慕!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-11-24 17:21 發表

守生, 真有口福, 食正一哥某期重點推介- 燒腩骨; 真係羨慕!liness" />
個師父仲衰. 特登片開舊骨比我食. 只係得兩層肉同埋皮......爽到...!!!

28 12
發新話題