25 12
發新話題

2017 Pokeman 比賽花絮

2017 Pokeman 比賽花絮

香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

香港乒乓網

明日之星..  

精彩,請問貓兄是用什麼器材影?

very nice btw pokemon公仔好靚

中港日好手雲集
<-->
.

Canon 1Dx
200mm 2.0
香港乒乓網

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-4-20 11:59 發表
Canon 1Dx
200mm 2.0
頂級器材,真羡慕

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-4-20 12:10 發表

頂級器材,真羡慕
技術唔掂,器材塔夠
香港乒乓網

現在頂級是 1Dx II with 300mm f/2.8 II
香港乒乓網

影乒乓球200f2都好正

影得好靓   多謝

影得好靓   多謝

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-4-20 23:13 發表
影乒乓球200f2都好正

yes, 因為光圈大一級 ISO可以細一級,我下次試用 135 f2
香港乒乓網

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-4-21 00:18 發表

yes, 因為光圈大一級 ISO可以細一級,我下次醒試用 135 f2
上次May姐月賽就是用135F2影,但我用1d2, ISO不能太高。
如果用1dX,135F2可能太短

http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=88483&extra=page%3D1

http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=87581&extra=page%3D1

我一月都有影,但一邊打比賽,一邊影唔多集中
香港乒乓網

你可以買 7DII ISO好好多
香港乒乓網

25 12
發新話題