39 12
發新話題

[其它討論] Cut 膠 cutter

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

Cut 膠 cutter

想問問各位cut膠用既cutter 係咪普通既就可以?
使唔使買d靚貴d既乜乜鋼刀?

越鋒利越好cut, 買把靚D既刀。

黑鋼刀片界刀
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

濶身新刀片,唔得極有限!

引用:
原帖由 sorry 於 2017-1-31 13:06 發表
平平地
請問師兄在那買?
這把銀河易介?

用開Made  in  japan既最好,大陸膠都是一刀過
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 atcf 於 2017-1-31 13:14 發表
用開Made  in  japan既最好,大陸膠都是一刀過
Which one?

自己傾向用普通美工較剪剪 效果已經好好 如果出面乒乓器材專門店係100分 估計自己都有90分 之前買過手術刀 模型筆刀 都切得好差 用不得其法

Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

引用:
原帖由 cfire555555 於 2017-1-31 13:17 發表
自己傾向用普通美工較剪剪 效果已經好好 如果出面乒乓器材專門店係100分 估計自己都有90分 之前買過手術刀 模型筆刀 都切得好差 用不得其法
喺邊度買?
可以影張相睇睇嗎?

我鍾意用剪刀多D

引用:
原帖由 sorry 於 2017-1-31 13:30 發表

靚嗎
其實都糸睇手工,追求完美就一定要用切割機

張小泉 鉸剪

我介親都斜得滯同埋唔順,凹凹凸凸

普通文具cutter 鋒利的便可以了。

用日本仔NT CUTTER就可以,周圍文具舖都有

我用過yaosir出個隻,好雞,要好大力先透
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

剛剛發現有陶瓷cutter片,買兩塊番黎試試再同大家分享
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2017-1-31 18:18 發表
剛剛發現有陶瓷cutter片,買兩塊番黎試試再同大家分享
謝謝你

引用:
原帖由 gattfry 於 2017-1-31 12:30 發表
想問問各位cut膠用既cutter 係咪普通既就可以?
使唔使買d靚貴d既乜乜鋼刀?
我用黑鋼刀片,係會易cut D
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

我用3M界刀,都ok.

39 12
發新話題