26 12
發新話題

【飲食】: 澳門飲食介紹

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

【飲食】: 澳門飲食介紹

1.法蘭度餐廳
電話:853-28882264
地址:路灣黑沙海灘9號

2.梁慶記粥粉麵食
電話:853-28555893
地址:福隆新街21號地下

3.福龍葡國餐廳
電話:853-28313104
地址:福隆新街40號

4.陶陶居
電話:853-28572629
地址:爐石塘巷6~8號 (近新馬路)

5.聯記麵食
電話:853-28573187
地址:清平直街12號

6.保健牛奶公司
電話:853-28938391
地址:福隆新巷4號

7.肥妹粥品
853-28930421
地址:河邊新街8號A (近賊船)
本帖最近評分記錄
  • 防守王 +5 係咁二都比少少分你啦!! 2008-10-22 09:47
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

1. 松苑麵食
地址:厚望街17號 (盧九花園側)
電話:853-28572924

2. 四五六上海酒菜館
地址:葡京酒店新翼閣樓
電話:853-28388474

3. 江戶日本料理
地址:葡京酒店舊翼地下
電話:853-28713888

4. 龜盅補
電話:853-28713888

5. 樂宮西餐廳
電話:853-28376996

6. 澳門葡京酒店-不夜天Café
地址:葡京酒店大堂樓層 (葡京餅店對面)
電話:853-28883888

7. 樂宮餅店
電話:853-28376996

8. 澳門葡京酒店-Robuchon a Galera
地址:葡京路葡京酒店西座三樓
電話:853-28883888
香港乒乓網

1.澳門英皇娛樂酒店-皇廷閣中餐廳
電話:853-89867606
地址:澳門商業大馬路288號

2.三元粥品專家
電話:853-28573171
地址:福隆下街44號地下

3.永利澳門酒店
電話:853-28889966
地址:外港填海區仙德麗街

4.海灣餐廳
電話:853-28967878
地址:河邊新街261號A地下
香港乒乓網

1.咖喱文麵食
電話:853-28514369
地址:士多紐拜大馬路43BA地下江昌大廈(近二龍喉公園斜對面)

2.晃記餅店
電話:853-28827142
地址:氹仔官也街14號

3.杏香園
電話:853-28572701
地址:清平直街13號

4.義興隆餅家
電話:853-28827314
地址:氹仔官也街15號

5.誠昌飯店
電話:853-28825323
地址:氹仔官也街28~30號

6.煥記海鮮飯店
電話:853-28556689
地址:福隆新巷1~3號

7.澳門美高梅金殿 -食•八方
電話:853-88028888
地址:外港新填海區孫逸仙大馬路

8.澳門皇冠-天政天婦羅專門店
電話:853-88036611
地址:澳門氹仔廣東大馬路
香港乒乓網

呢D資料唔難搵. 但係去過食過又有幾人??

最緊要係有無招牌菜式介紹........!!

Fernando 就唔去唔得. 我次次去馬交都必去.

因為有好正既燒豬, 燒雞同埋炒蜆...................當然最正係.....

用發泡膠啤酒套入住支啤啤啦.....保溫之餘又夠特別!!

貓貓幾時做左 "菜欄" 呀.....哈哈
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

誠昌飯店宜家吾好去啦!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-22 09:41 發表
呢D資料唔難搵. 但係去過食過又有幾人??

最緊要係有無招牌菜式介紹........!!

Fernando 就唔去唔得. 我次次去馬交都必去.

因為有好正既燒豬, 燒雞同埋炒蜆...................當然最正係.....

用發泡膠 ...
遲啲要過江,要食一午餐同一晚餐,住氹仔,唔知有無好介紹,唔該。

E ! 澳門葡京酒店-不夜天Cafe..............俚間好似睇o野多個食o野喎!

我無去好耐馬交. 不過官也街好鬼多野食.

之前誠昌都唔錯, 水蟹粥出晒名. 但係好多人都話唔掂. 但係好好笑就係, 好多店舖都話自己掂, 但食落就............

我反而都係去返誠昌. 起碼知道有幾大分別, 衰極有個普.........

誠昌個大廚走o左,係氹仔開o左峰景。

引用:
原帖由 off+ 於 2008-10-22 06:47 發表
誠昌個大廚走o左,係氹仔開o左峰景。
馬交地胆?!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-10-22 10:18 發表 馬交地胆?!
吾係,不過差吾多一年去一次。

上次都去左峰景食水蟹粥, 分別不大......

氹仔會食沛記咖啡室合桃蛋糕,天娜餅店木糠布甸同榴槤雪糕。
本帖最近評分記錄

上次去誠昌我覺得d出品係差o左,但最大問題係d食物吾熱................

引用:
原帖由 off+ 於 2008-10-22 10:37 發表
上次去誠昌我覺得d出品係差o左,但最大問題係d食物吾熱................
唔熱就唔關大廚事wor! 係傳菜或者店舖管理問題. 唔熱黎計, 我一定要換過啦!!

不過, 若然唔好食就無得救啦!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-22 10:44 發表 唔熱就唔關大廚事wor! 係傳菜或者店舖管理問題. 唔熱黎計, 我一定要換過啦!! 不過, 若然唔好食就無得救啦!!
有換o牙!不過心理上都打晒折扣....................

引用:
原帖由 off+ 於 2008-10-22 06:51 發表
吾係,不過差吾多一年去一次。liness" />
汝通常都係應何遞手邀請!

26 12
發新話題
最近訪問的版塊