發新話題

【日本菜】始創『和民』好味道

【日本菜】始創『和民』好味道

今日帶大家黎到旺角/太子區既始創地庫『和民』.

行到門前, 已經要諗定一陣食乜先

呢個招牌, 真係能夠令到我既胃口大增            

裏面既裝修好整齊, 感覺好舒服

牆上掛左一大幅餐牌做成既海報.         

二人坐卡位就最好不過.                              

打開餐牌, 真係唔知食乜好, 好頭痛wor!

海老帶子沙律                                       

出黎既感覺唔錯. 我幾鍾意個沙律汁, 好香濃

再黎一客明太子芝士玉子燒                       

蛋煎得好香, 入面好滑, 好有口感, 而且加上芝士, 好好既配搭

鮮蠔野菌鍋                              

好豐富既材料. 好新鮮既蠔. 好抵食!         

荵油汁炸雞                                    

對於經常食炸雞既我黎講, 即時比個 "正" 字!! 好得呀個汁, 加落炸雞件上.

辛味既石鍋飯. (唔記得乜名)                                                

熱辣辣既石鍋, 加上辛而不太辣既飯. 好味到連飯焦都要食埋先至得!

埋單都係兩百零蚊, 都算值得!! 正!!!

本帖最近評分記錄

好有風味!

我覺得一般,和民D日本野好油我覺得
反而元朗有幾間都好好食,不過環境就唔及D大團啦
和民最好食既,我記得係蟹壽司
菇婆

引用:
原帖由 susuhk 於 2008-10-6 16:17 發表
我覺得一般,和民D日本野好油我覺得
反而元朗有幾間都好好食,不過環境就唔及D大團啦
和民最好食既,我記得係蟹壽司
Su, 好奇的想問你以前係咪帶學校隊o既呢?!

你自己影架?
我都去過好多次,叫做ok啦

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-10-6 19:49 發表

Su, 好奇的想問你以前係咪帶學校隊o既呢?!
唔係好明你講咩,不過我有教過學校,都有帶隊出去比賽
(唔知我有冇會錯意)??
菇婆

引用:
原帖由 susuhk 於 2008-10-6 17:50 發表

唔係好明你講咩,不過我有教過學校,都有帶隊出去比賽
(唔知我有冇會錯意)??
先頭以為你可能係佢; 但諗起其他, 應該唔係, 當無講過!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-6 18:05 發表
呢個招牌, 真係能夠令到我既胃口大增    ...
樓主咁都得
唔係化?

引用:
原帖由 panda_1432 於 2008-10-7 07:12 發表
沙田新城市廣場都有間  限於價錢問題  我呢個中5學生都只係食過1 2次
1 2次
睇錯左以為十二次

其實我都未去過

引用:
原帖由 iamalan2008 於 2008-10-6 23:12 發表

樓主咁都得
唔係化?
肚餓時, 見到呢個招牌真係好想食野. 雖然好多人話和民D野油多. 但係炸野多就係咁啦.

我鍾意食香口野嘛

可能當時少人d, 方便d!

樓主可能係呢間店o既VIP
所以係任影唔嬲架

引用:
原帖由 iamalan2008 於 2008-10-10 15:30 發表
樓主可能係呢間店o既VIP
所以係任影唔嬲架
佢係店東之一!

講笑!

其實我係食完走時先至影門口. 所以無人啦. 都成十二點啦

發新話題