發新話題

【懷舊】龍華酒店食乳鴿

回復 21# 的帖子

我果日下晝去左史路比公園, 橫掂嚮沙田, 所以去埋咋! 我當日下晝三點幾先至食完下午茶, 跟本去到都唔肚餓, 所以都只係食左兩隻鴿, 一碟鮮魷兩支啤. 都唔夠三舊水!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 13:30 發表

無錯, 睇下同邊個人食. 同埋以乜野心態去食.

我呢D有歷史背景既客, 除非好差難食, 否則無問題. 而且我覺得而家既龍華, 雖然未必有以前既風味,

但係, 以燒乳鴿黎計, 味道仲keep到. 無雪味, 肉質唔錯. 椒鹽 ...
燒乳鴿OK,不過豉油王乳鴿重正,要另外加豉油錢。
我鍾意椒鹽豆腐多過魷魚,吃豆腐健廔d嗎

防兄不如組返個美食團!

引用:
原帖由 朋友 於 2008-9-24 14:39 發表

去snoppy公園玩咁有童真
我星期六都會去  士到痺公園 玩下映下相....
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

n年無去過

嫩鴿肥雞??

應該從右邊讀起:【雞肥鴿嫩】 呢四個大字係七零年代產物.......

因我當時每逢假日就在此兼職,對住呢四個大字都有三、四年之久。
乒道酬勤,聚友合群;康健舒泰,龍恆精神!

引用:
原帖由 bd_fan 於 2008-9-24 15:32 發表
嫩鴿肥雞??

應該從右邊讀起:【雞肥鴿嫩】 呢四個大字係七零年代產物.......

因我當時每逢假日就在此兼職,對住呢四個大字都有三、四年之久。
我打出黎, 就係睇下有無人識睇.....果然, 只有你見到...哈哈

引用:
原帖由 新手上路 於 2008-9-24 14:30 發表

燒乳鴿OK,不過豉油王乳鴿重正,要另外加豉油錢。
我鍾意椒鹽豆腐多過魷魚,吃豆腐健廔d嗎
炸乜野都唔健康嫁啦!! 不過炸豆腐我都鍾意食

引用:
原帖由 off+ 於 2008-9-24 14:38 發表
防兄不如組返個美食團!liness" />
扯...............逢星期二, 四, 80鳥都有啦!! hahahaaa

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-9-24 14:49 發表

我星期六都會去  士到痺公園 玩下映下相....
坐船仔先至正! 平日去屈臣鼠買支水都可以坐. 但係假日, 要消費一百先至可以坐一次咋!!!

三十年前塵世事,
猶如昨日夢醒時。
想依稀,龍華之名響噹噹;
念今日,懷舊之譽撐名堂。
乒道酬勤,聚友合群;康健舒泰,龍恆精神!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 15:40 發表

坐船仔先至正! 平日去屈臣鼠買支水都可以坐. 但係假日, 要消費一百先至可以坐一次咋!!!
我未坐過呀..
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-9-24 16:16 發表

我未坐過呀..
睇我個blog呢個post...

http://hk.myblog.yahoo.com/wongcyalan/article?mid=10692&prev=10693&next=10520

連續三個都post晒相嫁!!

中學時代日日都經過
幾十年都無乜點變

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-9-25 05:52 發表
中學時代日日都經過
幾十年都無乜點變
2X歲的人說景物幾十年無變?!

我年老了.................

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-9-25 05:57 發表
我年老了.................
.... ...在數十年後

唔知乒乓人過兩日食過龍華後, 會有乜野comment??? 會唔會上黎post一下呢!?

發新話題