34 12
發新話題

【快餐】美心快餐都有好介紹

【快餐】美心快餐都有好介紹

美心快餐呢期搞左個甚麼南瓜濃湯火鍋. 早兩日就黎試下佢先! 拎住張依戀局職員証仲有九折, 唔試下就笨啦.

五十幾蚊加杯奶茶, 加多個烏冬添!!!

又有蝦滑添, 豬牛雞齊晒                       

疏菜又唔少添! 其實都幾唔錯嫁!               

呢個鍋........其實小弟有D怕, 因為我唔多食南瓜.............不過邊爐又唔多覺難食.

一個火鍋點夠兩個人食丫. 加多個扒餐先. yeah!!!!!

咁既陣容, 折埋都係 110蚊左右. 都唔錯啦!!

南瓜夠高纖
好野黎架

見到都流晒口水......

回復 2# 的帖子

我試過一餐食三個南瓜批之後, 再見到佢我都發惡夢!

防兄你食個間係邊區?以我經驗快餐店吾同地區買相好吾同..................

好豐富的火鍋料呀!

回復 5# 的帖子

oic!! 我去呢間係嚮荔景, 因為上星期六我去Kwai Chung Hospital 打依戀局乒乓球比賽, 打完去食!! 仲自己嚮隔離七仔買左兩罐 HITE 啤隊左添!!

回復 6# 的帖子

係嫁, 五十零蚊, 我仲有HA staff 優惠, 九折, 兩個人都夠食. 不過我口痕, 買多個扒餐之嘛!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 06:27 發表
係嫁, 五十零蚊, 我仲有HA staff 優惠, 九折, 兩個人都夠食. 不過我口痕, 買多個扒餐之嘛!!
皇兄應該要做味皇!

回復 9# 的帖子

其實大家都會成日四圍去食, 而我, 就只係將我食過既野post出黎同大家分享o者!!!

回復 10# 的帖子

你咁樣講, 又令我諗起, 有個fd 話, 而家既牛扒, 有一隻叫做 "合成扒"!!!

係將一隻牛, 切剩賣唔到貴價既位置, 起肉然後攪碎, 再用某種方法壓製成扒既感覺.

由於位置部份唔清楚可唔可以半生熟就食得, 所以就會煮得好熟上檯.

而且亦比較易踞........

唔知係咪你所講既呢?!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 07:35 發表
其實大家都會成日四圍去食, 而我, 就只係將我食過既野post出黎同大家分享o者!!!
遲d皇兄應該同胡慧沖齊齊出專欄!

引用:
原帖由 朋友 於 2008-9-24 11:06 發表

香港有邊到你未去過食
太多. 我食既野都係cheap, 而且好易搵到. 我係唔會去果D扮晒野又貴既地方食.....

第一, 我頂唔順入面既人, 第二, 我無錢!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 07:38 發表
你咁樣講, 又令我諗起, 有個fd 話, 而家既牛扒, 有一隻叫做 "合成扒"!!!

係將一隻牛, 切剩賣唔到貴價既位置, 起肉然後攪碎, 再用某種方法壓製成扒既感覺.

由於位置部份唔清楚可唔可以半生熟就食得, 所以就會煮 ...
咁基本上係肉餅嚟 ; 可能就係朋友講果種!

回復 14# 的帖子

我食埋D魚蛋, 粥粉麵飯都出得專欄的話, 班食家真係唔使撈啦....

唔好玩啦!! haaa

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 07:48 發表
我食埋D魚蛋, 粥粉麵飯都出得專欄的話, 班食家真係唔使撈啦....

唔好玩啦!! haaa
皇兄真係顧及佢地飯碗!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 11:08 發表 你咁樣講, 又令我諗起, 有個fd 話, 而家既牛扒, 有一隻叫做 "合成扒"!!!係將一隻牛, 切剩賣唔到貴價既位置, 起肉然後攪碎, 再用某種方法壓製成扒既感覺. 由於位置部份唔清楚可唔可以半生熟就食得, 所以就會煮 ...
我估快餐店吾會用俚D高科技扒,我估用化學扒(鬆肉粉)

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 11:09 發表 太多. 我食既野都係cheap, 而且好易搵到. 我係唔會去果D扮晒野又貴既地方食.....第一, 我頂唔順入面既人, 第二, 我無錢!!
me too! 

回復 19# 的帖子

又唔係, 聽聞呢隻合成扒, 好平!!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-24 12:08 發表 又唔係, 聽聞呢隻合成扒, 好平!!!!
我就聽聞老麥用合成肉................

34 12
發新話題