70 1234
發新話題

【黑暗電台】輕談吹水青少年 - 嘉賓 iMichael

【黑暗電台】輕談吹水青少年 - 嘉賓 iMichael

節目內容只是主持或嘉賓個人立場,並不代表本論壇的立場或意見。
主持或嘉賓意見亦不代表適合每一個人,不要太認真也不是對號入座。
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

uploading ......wait
香港乒乓網

NICE
<-->
.

比我強太多.......

「教練有獨特眼光,挑選有天份的球員」
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

Andy Poon Tak Shing

2/3【黑暗電台】乒乓狀元

節目內容只是主持或嘉賓個人立場,並不代表本論壇的立場或意見。
主持或嘉賓意見亦不代表適合每一個人,不要太認真也不是對號入座。
香港乒乓網

回復 2# 的帖子

同意 ,乒總真係....

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 14:03 發表
恕我直言,有幾點個人並不同意:

---空降買人南下並不是搶香港人位,中間不知不覺,浪費了多少個香港天才及具熱情的球員!

--- ...
絕對係啦,簡直係殺死年青港人的夢想,罪大惡極。
本帖最近評分記錄

乒乓論壇先係推動的源頭
本帖最近評分記錄
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 14:03 發表
恕我直言,有幾點個人並不同意:

---空降買人南下並不是搶香港人位,中間不知不覺,浪費了多少個香港天才及具熱情的球員!

---上年6點在乒總門口排隊,功勞並非全部乒總,最大功勞我覺得是乒乓球論壇!

--- ...
單車.....

咁有幾多全職教練?

引用:
原帖由 lmichael 於 2015-11-9 14:54 發表

單車.....

咁有幾多全職教練?
應該一隻手數得晒。我試過搞個一個單車比賽,晚上在科學園玩,最終有四五十個警察到場,話呢個係非法賽車。
所以乒乓球幾幸福。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 15:09 發表

不清楚有幾多全職教練!

但⋯⋯⋯只見到好多小妮子、年輕小伙子站在世界最高舞台(沒有一個人接受訪問是説普通話的),另外室內單車館為佢而設,單車節青馬橋為佢而封橋,公路上男男女 ...
建單車館,真係要多謝黃金寶,當年佢室內賽贏了世界冠軍,及佢個人好有禮、及團隊精神。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 15:09 發表

不清楚有幾多全職教練!

但⋯⋯⋯只見到好多小妮子、年輕小伙子站在世界最高舞台(沒有一個人接受訪問是説普通話的),另外室內單車館為佢而設,單車節青馬橋為佢而封橋,公路上男男女 ...
咁你都真係睇到風光個面....., 辛酸個面你唔知. 呢D你表面野,係運動員層面,呢D得益其實幾乎係.....零.
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B8 ... t.html?noredirect=1

單車踩得好,都唔代表搵到食,乒乓球,就一定得.我未見到乒乓球有退隊潮, 只見到有爭磞頭潮. 唔係見到青黃不接,而係一浪接一浪, 出道無耐,就比後浪趕過.

如果封青馬都算係成功既例子,其實.....長跑應該係最成功, 年年渣打都封路封橋, 其實運動之間, 性質唔同,要特別起個館,要睇係唔係真係有咁既需要,其實歌街個乒乓球館,都已經唔錯,講個地點,單車館無得比啦.而大家有個誤會,單車館,只進行單車訓練及比賽,係誤會,係沒有訓練及比賽既大部份日子,其實係會比人打羽毛球,乒乓球,親子室內遊樂場.係一個綜合性體育館.
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 lmichael 於 2015-11-9 15:31 發表

咁你都真係睇到風光個面....., 辛酸個面你唔知. 呢D你表面野,係運動員層面,呢D得益其實幾乎係.....零.
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B8 ... 0%E9%9A%8A%E6%BD%AE ...
單車訓練係超辛苦,乒乓球算輕易,所以我對呀囡細個時說,如果咁樣都叫辛苦,就咪鬼做運動。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 sorry 於 2015-11-9 15:32 發表
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2229574&page=1
單車賽係會死人的。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

70 1234
發新話題