25 12
發新話題

[橫打] 三十幾歲人先黎學橫打?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:33 移動

三十幾歲人先黎學橫打?

小弟三十有幾, 廿幾年冇打波到最近公司有

點解有幾段唔見咗...? 小弟三十有幾, 廿幾年冇打波到最近公司有

但係我用緊notebook喎...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

睇住先

明白明白

回復 11# 的帖子

你用乜野打同點練? 我打咗唔夠一個月感覺還可以,係中路波比較亂

回復 12# 的帖子

焦點3都幾易上手,係好似軟咗少少,可能我發力未得。

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-8-27 22:41 發表

我既理解係要打透板. (我水平低. 有錯請諒.)
係,上到

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-8-27 22:41 發表

我既理解係要打透板. (我水平低. 有錯請諒.)
上到檯都唔一定响板

引用:
原帖由 hinjeffrey 於 2015-8-27 23:23 發表
師兄!我都成四十幾歲先跟教練學波!未算遲!加油!
我都有諗過報成人班,但係收工同weekend要幫手湊女

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-8-27 23:33 發表
睇樓主喺直板簽到區既帖, 你用Yasaka玫瑰5 off+ 板. 反手貼焦點3應該匹配. 焦點3配硬offensive板.
係登打士街老細介紹,話就話off+但我覺得反手推波有d慢

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-8-27 23:49 發表

係咪用狂3反手推? 用焦點3橫打撥波應該唔慢.
係,普狂3反手推

引用:
原帖由 wfling 於 2015-8-28 09:15 發表
我6o+再打長者活動,至今近8年,由直板轉横板。打波開心!

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2015-8-28 11:33 發表
1)... 非拜黃鎮廷為師不可
2)... 非拜王皓為師不可
3)...  不可能
我反為鍾意許昕打發多d,不過冇佢咁手長腳長

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-8-28 12:09 發表
小弟初時練橫打用sliver,而家試左好多膠都係外國膠好。
我都想試butterfly,不過入門級黎講太貴

引用:
原帖由 KSLiu 於 2015-8-28 11:11 發表
對業餘愛好者來說,直板也好,横板也好,最重要是個人興趣。不過無論横直,我覺得正反手都要兼顧,可以正反手两面打,樂趣更大。如果選擇直板,横打is a must, 最理想是推擋+横打。30 ...
同意,橫打好型

引用:
原帖由 pycmak 於 2015-8-28 16:24 發表
Baabaachris 師兄,
你有福啦,我六十幾才學橫打
睇黎我一d都唔遲喎

引用:
原帖由 pycmak 於 2015-8-28 17:06 發表
有心唔怕遲

Pycmak
Yes Mak Sir! 繼續努力
中直Yasaka G5 + Baracuda + R7 Soft

引用:
原帖由 q9450 於 2015-8-28 08:07 發表

好提議!!不過好多人放工返屋企去都係要幫手湊仔湊女.............
有興遲d一齊報名
中直Yasaka G5 + Baracuda + R7 Soft

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2015-8-29 14:07 發表

我爸爸60幾先學橫打,而家偶然一板都嚇得下人的
好想見識下

25 12
發新話題