發新話題

暫停買賣 (事件調查中) 論壇示

請版主入一入黎,呢件貨涉及我提及紅雙喜假貨醜聞事件
130 ,224,68% 呢個係好多假貨中數據卡都係一樣

http://tieba.baidu.com/p/3917208268
淨係在呢個帖我已經見到好多 130 224 68%
仲未計我之前見果d, 醜聞事件中假貨唔只呢批數字,但呢批數字電郵問紅雙喜既人都話假
如果香港買,店主要出黎解釋下

如果店主要求更多證據,我最快今晚可以提供紅雙喜既電郵你去問/你自己追帖搵
或者上邊係紅雙喜授權既舉證帖,你可登記個ac 問

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 13:26 發表
有冇人在正規的店舖買過龍5,可以 post d 證書既資料上來作比對?
(華星、陞威、萬達之類)
有人已得到官方回應

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

小總結:龍5真貨出廠有輕打磨虎口,紅色數據卡字體顏色較淺,白色回執卡左有小數字印
有問題有請電郵紅雙喜 [email protected]

引用:
原帖由 gx7615 於 2015-7-26 14:39 發表
嘩大單野
論壇商戶賣假貨?
未確定,但我睇塊板中左疑點
建議直接電郵我上邊個address 確認

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-7-26 14:56 發表

師兄好有研究!
什麼是「白色回執卡」?
我都係一直跟蹤呢單醜聞先知,官方未有進一步行動住
白色既卡,類似寄返去做保用果d卡咁,真既我見都有'7' 印

其實今次紅雙喜醜聞唔只龍5,仲有賣左好耐龍3,不過仲難分,只可單靠紅色數據卡
大家對手上的板有疑問可以發到上一頁提供mail 問

引用:
原帖由 crazyvin 於 2015-7-26 18:22 發表
其實係唔係內部員工 偷偷利用公司生產線去做?
如果係,咁又算唔算得上係假貨?@@
節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出厂。序列号不存在就是假的,就不是我们红双喜的产品你觉得是真的还是假的?

(注: 序號列係指板身上刻既果堆字,唔係指防偽碼果D)
另外帖主你真係SEND D相去紅雙喜鑒定好D, 如果真貨一天光曬, 假貨你都叫掌握左對自己有利證據

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 00:01 發表

你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別
有事易問責d 瓜,又多d人幫手留意

引用:
原帖由 hamh 於 2015-7-27 05:32 發表
大家可以睇下以下3個手柄,留意紅雙喜o既雙喜兩個字有冇連埋一齊,真嘢係有黐住,假嘢或者復刻就無黐住。

真狂飆皓2

真N656特製

W997復刻
已經有人探討過,呢個我認為唔可以作為其中一個法
見過130 224 68% 的龍5 亦都有連埋

引用:
原帖由 直直地 於 2015-7-27 08:21 發表
呢塊板,係之前同一個師兄全新收返黎。
一直都擔心,萬一有問題的唔系商店,係賣板比我既師兄,錦就麻煩!
唉,事情鬧大了,最怕就系冤枉好人。

琴晚終於搵到呢個涉案最關鍵人物。 點知。。。。

原來師兄呢兩 ...
得到紅雙喜結論後,仲未有未回應的話,既然有實體,大家上去面對面傾更直接
但我個人睇法呢塊板唔係真的
另外再提提大家,假貨唔只130 224 68%,有疑問可以睇第一頁小總結

發新話題