發新話題

暫停買賣 (事件調查中) 論壇示

冇連即係唔係DHS原廠,係其他廠扮
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

呢塊板,係之前同一個師兄全新收返黎。
一直都擔心,萬一有問題的唔系商店,係賣板比我既師兄,錦就麻煩!
唉,事情鬧大了,最怕就系冤枉好人。

琴晚終於搵到呢個涉案最關鍵人物。 點知。。。。

原來師兄呢兩日無留意呢個貼。
睇完,師兄既答案係。。。。“唉“

師兄話如果要去換版對質,記得要搵埋,因為。。。原來買左兩塊!

一聽,立刻要求發相。

不同重量不同厚度既板, 居然三個指數,都係一樣 相傳既假數字 130 224 68% !

兩塊板資料,亦已去信紅雙喜求證。

潮坊,尚未有回應。

打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

回復 63# 的帖子

生意難做!乒乓球生意更難做!
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

希望有其他在潮坊買過龍五既朋友,都注意一下。

因為,已經唔系一塊板既問題。
我呢塊板,並非單一個案。

潮坊,你需要解釋一下。

Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

引用:
原帖由 vr1717 於 2015-7-27 08:32 發表
生意難做!乒乓球生意更難做!
生意難做!香港就得一個乒乓論壇,乒乓球生意更難做!

不過,做有信譽,童叟無欺的生意,卻很容易!

引用:
原帖由 直直地 於 2015-7-27 08:21 發表
一直都擔心,萬一有問題的唔系商店,係賣板比我既師兄,錦就麻煩!

原來師兄呢兩 ...
如果當時人係我,人有錯手只要店方對件事回應快d而且有誠意解決問題我本人黎講可以接受。但係我暫時睇唔到呢間(論壇推薦既信譽店)有誠意面對同解決問題。對直兄既遭遇深表同情

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 09:06 發表

如果當時人係我,人有錯手只要店方對件事回應快d而且有誠意解決問題我本人黎講可以接受。但係我暫時睇唔到呢間(論壇推薦既信譽店)有誠意面對同解決問題。對直兄既遭遇深表同情
呢件事,對所有對紅雙喜有興趣的波友,都係一件好事。

所以今次既 “遭遇” ,其實,都幾有意義播。

直得同情唔只直哥,,相信受害人仲有很多。。。。
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 00:01 發表

你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別
你係錯誤解讀了我的意思!
我指大路品牌,eg,Bty, DHS, Donic, Stiga, Yasaka etc.
無論是板,膠,乒乓球等之市場版器材,都不用擔憂,可放心購買!

但上面問及到的國家隊用狂飆,絕不是市場版本,要先向店舖了解,
及自行承擔一切風險!
↑↑↑↑↑↑
我咁講只是善意提醒大家,請問有什麼不妥?!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 hamh 於 2015-7-27 05:32 發表
大家可以睇下以下3個手柄,留意紅雙喜o既雙喜兩個字有冇連埋一齊,真嘢係有黐住,假嘢或者復刻就無黐住。

真狂飆皓2

真N656特製

W997復刻
已經有人探討過,呢個我認為唔可以作為其中一個法
見過130 224 68% 的龍5 亦都有連埋

引用:

原來師兄呢兩 ...
得到紅雙喜結論後,仲未有未回應的話,既然有實體,大家上去面對面傾更直接
但我個人睇法呢塊板唔係真的
另外再提提大家,假貨唔只130 224 68%,有疑問可以睇第一頁小總結

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-27 10:28 發表

你係錯誤解讀了我的意思!
我指大路品牌,eg,Bty, DHS, Donic, Stiga, Yasaka etc.
無論是板,膠,乒乓球等之市場版器材,都不用擔憂,可放心購買!

但上面問及到的國家隊用狂飆,絕不是市場版本,要先向店舖 ...
用番你呢個概念 今次呢塊龍五算唔算市場版本乒器呢?

引用:

原來師兄呢兩 ...
潮坊  

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 20:49 發表

已經有人探討過,呢個我認為唔可以作為其中一個法
見過130 224 68% 的龍5 亦都有連埋
oh i see, 不過如果係無黐埋o既就知一定係假囉。
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-27 10:56 發表

得到紅雙喜結論後,仲未有未回應的話,既然有實體,大家上去面對面傾更直接
但我個人睇法呢塊板唔係真的
另外再提提大家,假貨唔只130 224 68%,有疑問可以睇第一頁小總結
感謝師兄幫我 證實我塊係真龍3

DIY + RIP
<-->
.

全球首個針對社交網目標 海關反侵權AI扮買家對答搜證
http://s.nextmedia.com/apple/a.p ... ;s=0&a=19233566

We are checking
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

+1,應該加埋係論壇
主板:水谷隼
正手:Butterfly Bryce High Speed
反手:Butterfly Tenergy 05

目標:上到乒總丙組

抱歉 今次 E 網友 PM 我,我才看到這帖子
另外 JccLee 今天亦 whatsapp me
對於是次事件,本論壇會儘最大努力去調查,而我們亦已 whatsapp 潮坊負責人要求他們儘快回應

但同時我希望了解
1) 誰是首個買家?
2) 直直地在本論壇二手購買時的 POST 連結
3) 首個買家什麼時候購買?有否單據,直直地購買時有否收到單據

對於這次事件本論壇覺得有三個重要事件
1) 證实球板是從潮坊購買
2) 證实球板是假
3) 潮坊是否知道內情 及 產品的來源

另外謝謝各位對本論壇的信任, 論壇每一位合作商戶我們只有一個要求, 便是不能賣假, 如有違規必定取消他們之版塊
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

發新話題