發新話題

暫停買賣 (事件調查中) 論壇示

咁如果是假貨,是否要報海關?
(○’∇‘)0∼━┳━゜0(’∇‘●)

我仲以為初頭話果D W968 W997之類話有假 OR 復刻版本
市場版都出事 真係唔敢試
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

不過,官塘嗰間都唔係論壇特約商,真係要等解釋。

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 19:49 發表

節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出 ...
唉!諗住買塊靚板,即刻打,諗住開心下姐!
要攪咁多野,又要check 碼鑑定,好似驗屍咁
真係多得d 無良山寨商唔少!
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

回復 43# 的帖子

紅雙喜d 野我真係怕怕,
真係可免則免!
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 19:49 發表

節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出 ...
我會試下。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 i]vr1717 於 2015-7-26 19:57 發表
紅雙喜d 野我真係怕怕,
真係可免則免!
香港實店如萬達,華星,陞威...絕對可以放心買,
因為他們入貨渠道只有一個,就是從紅雙喜代理入手,
其他的實店,我就不敢擔保!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 20:53 發表

紅雙喜膠皮呢?藍綿省狂代理有引入咩?

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 20:53 發表

不知是否只保證DHS的產品?

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-。6 21:42 發表

紅雙喜膠皮呢?藍綿省狂代理有引入咩?
呢d一般比較另類的需求品,你最好先向店主了解清楚貨源,
一切風險自己承擔。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 necky 於 2015-7-2 22:47 發表

不知是否只保證DHS的產品?
如果是一般大路的品牌,他們只會同代理入貨,
相信接觸到假貨的機會甚微。

舉例,紅雙喜032,一定唔係同代理攞貨!

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 23:14 發表

呢d一般比較另類的需求品,你最好先向店主了解清楚貨源,
一切風險自己承擔。
你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 19:05 發表

我都有試過天水圍有間舖頭入咗啲打打吓面膠同海綿分體的cj8000,老闆都係受害者,即使我剪咗膠用過發現此問題都肯換比我而佢自己因為唔用cj8000所以都唔知有件咁的事,佢全部cj8000都唔賣 ...
就算我係金運樂買的Palio膠(hk1997及ak47)都有面膠同海綿分體的情況,相信係製作工藝的問題

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 00:01 發表

你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別
有事易問責d 瓜,又多d人幫手留意

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-27 00:15 發表

有事易問責d 瓜,又多d人幫手留意
不是這個意思吧,是保證正貨不假。這個和師兄所說的有很大出入

[quote]原帖由 jcclee 於 2015-7-26 23:19 發表

如果是一般大路的品牌,他們只會同代理入貨,
相信接觸到假貨的機會甚微。

舉例,紅雙喜032,一定唔係同代理

直兄係咪已經將支流野退番比ⅩⅩ啦?

其實睇個柄上o既商標都可以分到,今晚我再post相
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

大家可以睇下以下3個手柄,留意紅雙喜o既雙喜兩個字有冇連埋一齊,真嘢係有黐住,假嘢或者復刻就無黐住。

真狂飆皓2

真N656特製

W997復刻
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

引用:
原帖由 hamh 於 2015-7-27 05:32 發表
大家可以睇下以下3個手柄,留意紅雙喜o既雙喜兩個字有冇連埋一齊,真嘢係有黐住,假嘢或者復刻就無黐住。

真狂飆皓2

真N656特製

W997復刻
冇連即係“傳說中的老師傅”所製造?

發新話題