發新話題

暫停買賣 (事件調查中) 論壇示

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 14:37 發表
小總結:龍5真貨出廠有輕打磨虎口,紅色數據卡字體顏色較淺,白色回執卡左有小數字印
有問題有請電郵紅雙喜 [email protected]
師兄好有研究!
什麼是「白色回執卡」?

死啦,我剛剛都入咗塊。

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-7-26 14:56 發表

師兄好有研究!
什麼是「白色回執卡」?
我都係一直跟蹤呢單醜聞先知,官方未有進一步行動住
白色既卡,類似寄返去做保用果d卡咁,真既我見都有'7' 印

銷售店已經告知論壇版主。
相信版主會妥善處理。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 15:20 發表
死啦,我剛剛都入咗塊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 15:45 發表

你塊是真的!
放心!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

首先,我要代一向在論壇的3間特定商店作出澄清,
包括:

(1)華星
(2)陞威
(3)萬達

以上店舖出售的器材,絕對可以信賴!

是次樓主(直直地)所買到的疑似假“龍五”球板是在本論壇二手區購入,
而據了解,第一手,是會員從潮坊所購入。
事件應先由有關當事人嘗試私下解決,如有問題再可聯絡論壇管理員或本人。

Jcclee

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 16:37 發表
首先,我要代一向在論壇的3間特定商店作出澄清,
包括:

(1)華星
(2)陞威
(3)萬達

以上店舖出售的器材,絕對可以信賴!

是次樓主(直直地)所買到的疑似假“龍五”球板是在本論壇二手區購入,
而據了解, ...
下,係論壇賣得廣告既潮坊都唔係信用店?

其實今次紅雙喜醜聞唔只龍5,仲有賣左好耐龍3,不過仲難分,只可單靠紅色數據卡
大家對手上的板有疑問可以發到上一頁提供mail 問

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 16:25 發表

你塊是真的!
放心!
謝謝你。

其實係唔係內部員工 偷偷利用公司生產線去做?
如果係,咁又算唔算得上係假貨?@@

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 14:34 發表

有人已得到官方回應

我都最近入了塊龍3,可否幫我check 下

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-26 17:00 發表

下,係論壇賣得廣告既潮坊都唔係信用店?
潮坊是新加入論壇的,應給他一點機會和空間,
我相信潮坊也可能是受害者,事件是需要一些時間去處理的。

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 18:57 發表

潮坊是新加入論壇的,應給他一點機會和空間,
我相信潮坊也可能是受害者,事件是需要一些時間去處理的。
我都有試過天水圍有間舖頭入咗啲打打吓面膠同海綿分體的cj8000,老闆都係受害者,即使我剪咗膠用過發現此問題都肯換比我而佢自己因為唔用cj8000所以都唔知有件咁的事,佢全部cj8000都唔賣得。

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 19:05 發表

我都有試過天水圍有間舖頭入咗啲打打吓面膠同海綿分體的cj8000,老闆都係受害者,即使我剪咗膠用過發現此問題都肯換比我而佢自己因為唔用cj8000所以都唔知有件咁的事,佢全部cj8000都唔賣 ...
天水圍嗰間不是論壇特約商,自己小心!!

已經發了信息給商店,如果有回應,將會向大家交代一下。

希望大家冷靜一點,正如 jcclee 所說,店可能也是受害者。
又或者有其他未知之事在後面,未收到回應,不應先莽加賣假貨的罪名。
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

其實不論在實體店還是網上店也有機會賣到的,只是比例上看似網上店更常發生。背後原因亦有很多,有無意不知情的、也有有意去做等等。不論在那裏買東西大家都應小心選擇,就像買衣服,大家也小心檢查有沒破損和是否次貨。真不知為何有人常說在實體店買到的都不會是假。

官塘嗰間都話係實體店,真定假就&#128541;&#128541;&#128541;&#128541;&#128541;&#128541;&#128541;

差d唔記得,要感謝 explozthelimit 提出疑點。

引用:
原帖由 crazyvin 於 2015-7-26 18:22 發表
其實係唔係內部員工 偷偷利用公司生產線去做?
如果係,咁又算唔算得上係假貨?@@
節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出厂。序列号不存在就是假的,就不是我们红双喜的产品你觉得是真的还是假的?

(注: 序號列係指板身上刻既果堆字,唔係指防偽碼果D)
另外帖主你真係SEND D相去紅雙喜鑒定好D, 如果真貨一天光曬, 假貨你都叫掌握左對自己有利證據

發新話題