42 123
發新話題

【咖哩】亞龍咖哩 ....... 正!

【咖哩】亞龍咖哩 ....... 正!

好耐無過黎食亞龍啦. 講真, 咖哩真係好好食!! 亞龍呢個招牌, 真係信心保証.                  

入面雖然唔大, 但係都係座椅, 比起一D扮晒老字號, 坐圓凳, 呢度好好多.

牆上面寫住 "辣而不燥!!!" , 係真唔係呀?!?!

餐牌款式唔算囉. 但有佢既好處. 唔使諗咁多.

我叫左個咖哩牛腩, 睇個樣好似好辣, 但其實只係好香, 少辣咋!!

咸薄餅, 焗得幾香口, 不過我嫌佢厚得滯....個人口味問題o者!

怕麻煩唔食蟹, 點都要食咖哩蝦......好新鮮, 都係$58咋.....勁抵!!

食咖哩, 又點少得呢樣野呢?!?!?!? Poster 都印左話, 食咖哩蝦, 要.......

係要.........errrrrr, 都係唔好意思講既....哈哈....燕京啤.

食飽飽行出門口見到張招聘廣告........嘩, 嚮度做, 日日三餐咖哩都似....

都好耐無去吃咖哩蟹啦!

引用:
原帖由 ROSA 於 2008-9-1 14:39 發表
呢間係咪佐敦o個間呢
無錯!!

回復 2# 的帖子

佐敦吳松街95B

引用:
原帖由 劉得華 於 2008-9-1 14:39 發表
D 雞好滑
D CARD 好味
D 蝦好鮮

其他一般 liness" />
雞滑, 蝦鮮.....都無乜其他啦掛.....

引用:
原帖由 劉得華 於 2008-9-1 14:39 發表 D 雞好滑D CARD 好味D 蝦好鮮其他一般 
D牛舌都好滑好淋。

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-1 14:43 發表 雞滑, 蝦鮮.....都無乜其他啦掛.....
蟹,牛舌,魚

回復 9# 的帖子

唔知呀! 我次次去都係雞, 牛, 蝦. 最多都係蟹. 其他唔對點食囉!!

牛舌我唔食嫁....

果頭有問專業咖哩皇D 乾咖哩都吾錯,不過要有耐性...............

引用:
原帖由 ROSA 於 2008-9-1 14:56 發表 除左呢間小弟都有另一間超級推介灣仔國際咖哩館咖哩坑腩正到絕頂
我超級推介灣仔惠記咖哩羊

引用:
原帖由 off+ 於 2008-9-1 14:58 發表
我超級推介灣仔惠記咖哩羊
地址在那兒呢?可否詳細D
wai

引用:
原帖由 yatwai 於 2008-9-1 16:17 發表 地址在那兒呢?可否詳細D  
 灣仔寶靈頓道21號鵝頸街市鵝頸熟食中心1樓5號

亞龍咖哩的創辦人好似以前當差的, 聽說當年有位印巴籍同僚教他製咖喱

睇d嘢都好辣呀, 食到d辣滲到喉嚨有自虐o既感覺!

回復 21# 的帖子

唔辣嫁! 只係好多香料. 所以好似好濃咁咋!

以前試過係咖哩至尊食大辣。辣就夠辣啦,不過辣得離苦.................

引用:
原帖由 防守王 於 2008-9-1 19:29 發表
唔辣嫁! 只係好多香料. 所以好似好濃咁咋!
原來如此! 守生, 在下推推上環機利文新街'辣沙王', 佢地o既咖喱XX銀針粉, 正!

引用:
原帖由 劉得華 於 2008-9-2 08:00 發表

荃灣有檔用咖喱魚蛋汁炒粉都好味
嘩, 呢味嘢唔講得笑!

it seems delicious

42 123
發新話題