38 12
發新話題

執著的乒乓球用器材

執著的乒乓球用器材

嚴謹,執著,高要求,自我...

我承認,以上的,我也有一點點...

我本來 cut 膠已經是近乎完美,但還未滿意於此,
所以買左以下的來幫手:
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

兵器大師,幾時可以幫下我cut膠?

引用:
原帖由 alivivi 於 2015-2-3 11:40 發表
兵器大師,幾時可以幫下我cut膠?
借部機給你磨邊
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

専........専.........専.......... 専業 .... 到 gum......!?

居然可以要黎磨膠邊........堅!

放d 效果圖黎 羨慕下啦....
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2015-2-3 12:31 發表

専........専.........専.......... 専業 .... 到 gum......!?

居然可以要黎磨膠邊........堅!

放d 效果圖黎 羨慕下啦....
同萬達的效果一樣,冇咩特別,
但我刀法如神...要等我有日失手才可給你看效果喎

請問部機要幾錢?

部磨機放屋企,硬定已經成魔了。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 mvc 於 2015-2-3 12:52 發表
請問部機要幾錢?
三百幾至六百幾都有,視乎大小。

NICE
<-->
.

這種打磨機個磨輪一段時間後要換
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

去到咁盡
右手直板兩面反膠

師兄,想問下需唔需要做個夾具黎磨?定還是就噤靠走手磨?thx

引用:
原帖 弧圈結合亂打 於 2015-2-3 18:43 發表
師兄,想問下需唔需要做個夾具黎磨?定還是就噤靠走手磨?thx
最好戴上眼鏡,口罩
磨膠,磨板,就直接埋門...
工多藝熟

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-2-3 14:10 發表
這種打磨機個磨輪一段時間後要換
如果磨板,磨鐵就經常要換,
如果只是磨膠皮邊,一世都未必需要換...

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-2-3 20:46 發表

最好戴上眼鏡,口罩
磨膠,磨板,就直接埋門...
工多藝熟
厲害厲害!磨膠時會唔會好易唔覺意磨到塊木架?

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2015-2-3 21:15 發表
厲害厲害!磨膠時會唔會好易唔覺意磨到塊木架?
唔會既,其實唔難操控。

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-2-3 21:20 發表

唔會既,其實唔難操控。

下次可以放圖比較機磨的前後
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-2-3 21:30 發表
下次可以放圖比較機磨的前後
機會微d,因為以我的刀功,cut 新膠的話,
應無瘕疵,要用機磨的機會不大。
除非膠再轉貼去不同的板形之上...

38 12
發新話題