46 123
發新話題

[長膠] 旋轉最强的正膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:31 分類

旋轉最强的正膠

請問各位可否分享一下旋轉最強是那一款正膠?本人用過TSP Super spin pip 21都覺得OK,不過速度比較慢但好控。

TSP Super spin係要灌膠先有速度,旋轉不錯

tsp是經典,但要用膨脹劑,純無機的話海夫海豚。另外,np1, 龍燦正膠也不錯。

對!我都有灌膠,發覺灌了之後容易透板底速度明顯加快。

引用:
原帖由 johnny1996 於 2014-11-7 14:01 發表
tsp是經典,但要用膨脹劑,純無機的話海夫海豚。另外,np1, 龍燦正膠也不錯。
謝謝介紹!,未用過龍燦正膠,不知道旋轉怎樣和是否正路?

龍燦正膠可以係邊度買到?
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 old-cake 於 2014-11-7 17:20 發表
我都想知,問左幾間都冇

802-40 都好轉

引用:
原帖由 gattfry 於 2014-11-7 19:16 發表
802-40 都好轉
世奧龍燦口碑好好,主要是旋轉,應比804∼40強,灌膠應該好打

引用:
原帖由 sorry 於 2014-11-7 19:16 發表
http://www.ttshop.cn/goods.asp?id=3303
Thx

引用:
原帖由 old-cake 於 2014-11-7 17:20 發表
淘寶購買
Oldcake仲未出killer生膠評價

咁而家改新球後應該用咩底板配正膠呢?會唔會都係用番cl, yes等等

龍燦我直接找老世買,我覺得不錯,用碳板和无機膠水,不灌,下沉好控,但我打不出旋轉,但官方話是旋轉型正膠?

有些網友又話不沉,手感古怪。但我覺得如有打底版本會更好,要另外加$和制作時間多4-5天,看自己需要。

引用:
原帖由 johnny1996 於 2014-11-7 21:13 發表
龍燦我直接找老世買,我覺得不錯,用碳板和无機膠水,不灌,下沉好控,但我打不出旋轉,但官方話是旋轉型正膠?

有些網友又話不沉,手感古怪。但我覺得如有打底版本會更好,要另外加$和制作時間多4-5天,看 ...
網上有不少人都用它來和Tsp super spin pip,804~40比較都說它的旋轉比較強。我未用過不願致評

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2014-11-7 20:53 發表
咁而家改新球後應該用咩底板配正膠呢?會唔會都係用番cl, yes等等
小弟暫時試用Stiga sense 7.6,感覺良好

引用:
原帖由 fly1983 於 2014-11-7 20:22 發表

淘寶購買
Oldcake仲未出killer生膠評價
淘宝有,不過要小心選擇商户,因為好多流野!

引用:
原帖由 mansun2011 於 2014-11-7 22:01 發表

網上有不少人都用它來和Tsp super spin pip,804~40比較都說它的旋轉比較強。我未用過不願致評
我有一些samples多了,但外觀有問題,不影響測試,如合適,拿去試試。

引用:
原帖由 mansun2011 於 2014-11-7 22:22 發表

淘宝有,不過要小心選擇商户,因為好多流野!
龍燦理論上無假野,蝴蝶就不敢說,如要淘,去「老世」那店。

各位CHing,請教下,我以為打正膠係想快,沉,怪,令對手不適應。如果要轉,可能就唔夠快或唔沉。正膠的轉,點都唔及反膠。點解要用好轉的正膠?有物好處?

引用:
原帖由 sorry 於 2014-11-8 13:01 發表
正膠一樣可以轉個反膠
睇人而定
對!我以前就對過這樣的對手,不但轉而且怪,十分難防,劉国樑就是一例。

46 123
發新話題