發新話題

【Tear Mender】終極的萬能膠水

琴晚 armarm 起完塊 baracuda 。。。超辛苦。

我用紅雙喜500ml

係咪查厚d膠, 除膠就比較容易?
我試過 除膠前查多jum,不過一樣惡搞。

大家 除膠 有乜計?
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-11 14:44 發表
琴晚 armarm 起完塊 baracuda 。。。超辛苦。

我用紅雙喜500ml

大家 除膠 有乜計?
紅雙喜出名易起膠喎!
你即貼即起?
厚,薄都唔太大影響,都是冇難度的!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

深水埗有得買,買電動衣車的地方。

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-10-11 16:50 發表

紅雙喜出名易起膠喎!
你即貼即起?
厚,薄都唔太大影響,都是冇難度的!
唔系 即貼即起播。。。
好似特別系 baracuda 覺得有難度,癡到實,十足十影片前半部塊膠 gum。
一樣系紅雙喜,狂三,TSP,其他就好順暢。
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

引用:
原帖由 ice-wood 於 2014-10-11 17:06 發表
深水埗有得買,買電動衣車的地方。
Thanks
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-11 17:16 發表

唔系 即貼即起播。。。
好似特別系 baracuda 覺得有難度,癡到實,十足十影片前半部塊膠 gum。
一樣系紅雙喜,狂三,TSP,其他就好順暢。
Call me,我知你的問題!
我教你!

終於第一次用 Tear Mender 上左2塊膠!
不過要週末才有時間去試。
滴波都覺得佢係彈力十足!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-11 14:44 發表

我用紅雙喜500ml

大家 除膠 有乜計?
我都係用紅雙喜,嘩起左我兩日

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2014-10-14 07:01 發表

我都係用紅雙喜,嘩起左我兩日
一路起膠,一路心lum:  “。。。唉,不如平 d 賣左去就唔使煩。。。”

早兩日超版教路。
可以先查一 jum 薄薄地 既先,之后再搽一 jum 正常既。
gum 樣就會起得容易d。
要試試。

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-14 08:39 發表

一路起膠,一路心lum:  “。。。唉,不如平 d 賣左去就唔使煩。。。”

早兩日超版教路。
可以先查一 jum 薄薄地 既先,之后再搽一 jum 正常既。
gum 樣就會起得容易d。
要試試。
原來係咁嫁?!我果陣諗: 早知唔起啦,照查膠水照貼算數。

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2014-10-14 14:10 發表

原來係咁嫁?!我果陣諗: 早知唔起啦,照查膠水照貼算數。
其實唔起膠,直接搽多 jum,得唔得呢真系?
唔系比賽,自己打波,最多咪厚身d。。。。

會唔會對器材有咩害處呢?

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-14 14:20 發表

其實唔起膠,直接搽多 jum,得唔得呢真系?
唔系比賽,自己打波,最多咪厚身d。。。。

會唔會對器材有咩害處呢?
膠水同卡數一樣,會越積越厚,
始終....都係要清場!

lum 住厚d 先清 可能會容易d姐。。。
例如換兩次膠
先起一次

短片表示貼後4個鐘再除膠係好容易 , 但係已貼上一個月以上嘅係咪都係咁易除膠呢 ?

引用:
原帖由 Ricky~Moon 於 2014-10-15 00:33 發表
短片表示貼後4個鐘再除膠係好容易 , 但係已貼上一個月以上嘅係咪都係咁易除膠呢 ?
理論上應該冇問題。我試

其實英國有隻叫COPYDEX, 一定比呢款更好用, ttdaily 都有介紹過

引用:
原帖由 henrytam 於 2014-10-15 02:03 發表
其實英國有隻叫COPYDEX, 一定比呢款更好用, ttdaily 都有介紹過
我有睇過Copydex (唔平)
好杰
但如果效果真是好的,我唔介意試吓

Nice , thanks for sharing

今日偷步試左板,有少少分別,只是Nittaku 的90%彈性,
比較快乾,手要快!
氣味似海夫,貼膠倒是沒有問題,質感也是似海夫咁浠,
一陣除膠就知!

除膠冇問題呀!
2塊 Easy out 大概用左4-5分鐘!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
  • 雲霧 +2 多謝分享 2014-10-17 02:37

發新話題