33 12
發新話題

[球板討論] (求助,直板)STIGA OC岩唔岩我打同幾錢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

(求助,直板)STIGA OC岩唔岩我打同幾錢?

我正手無咩力..唔知點解.可能係我本身動作錯
拉波都OK準..不過我廢..拉波如果唔係撞過去就係""CHOK""塊板拖住個波上
反手橫打主要正常都係-6中
不過一係唔中,一中就好有POWER.
我主要係打中枱,打打下就拉佢
我依家有塊緣色世奧得碳織,塊底板打左好耐..撞到好傷
正手DONIC donic barracuda
反手LKT龍捲風
2塊打左2-3個月到
如果我新年換STIGA OC
我就咁撕完貼返上去好唔好?
STIGA OC又幾錢呢?
謝謝
budget 300-400

我建議閣下買stiga v1 / clipper . 因為質素唔錯(曾有甲組球員使用),而價錢適中(4百零蚊到),加上對閣下的技術應該較合適(快攻結合拉弧圈) .

引用:
原帖由 葉師傅 於 2014-1-14 18:48 發表
我建議閣下買stiga v1 / clipper . 因為質素唔錯(曾有甲組球員使用),而價錢適中(4百零蚊到),加上對閣下的技術應該較合適(快攻結合拉弧圈) .
咁貴
我budget都係300蚊到,有更好推薦嗎?

引用:
原帖由 葉師傅 於 2014-1-14 18:48 發表
我上TB SREACH stiga v1 見到好多唔同款
我去大店買就咁同佢講V1 佢係唔係就會知我要乜?

donic 奧查洛夫7夾

引用:
原帖由 friendship729 於 2014-1-14 19:30 發表
donic 奧查洛夫7夾
好貴咁喎...?

奧杳三伯多元ok
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

同埋我買呢塊好唔好呀如果係?
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=64308&extra=page%3D1

你不會喜歡Stiga OC , 正手無咩力更顯OC 無力, OC要求使用者有一定的發力才能體視它的底勁,

引用:
原帖由 bond 於 2014-1-14 21:15 發表
你不會喜歡Stiga OC , 正手無咩力更顯OC 無力, OC要求使用者有一定的發力才能體視它的底勁,
Yasaka YEO7 Power岩唔岩?

引用:
原帖由 hintsz1 於 2014-1-14 21:20 發表

Yasaka YEO7 Power岩唔岩?
支撐力好過OC好多,只知道你用YEO7會好過用OC, 個人感覺唔同, 好難答你啱唔啱

stiga v1實心係華星買只需$360-,而oc實心都要$350-.

順帶一問..橫打既話..木連膠既重量180G算唔算重

會的,保持172G左右便最好~
主拍:Nittaku Waldner Manchester
正:Nittaku Flyatt Hard 2.0
反:Butterfly BryceHighSpeed

引用:
原帖由 葉師傅 於 2014-1-14 23:10 發表
stiga v1實心係華星買只需$360-,而oc實心都要$350-.
I agree V-1 紫碳王 實心 is a very good choice

V1好
<-->
.

樓主係問nano oc定offensive oc?

V1定95%新 YASAKA YEO7 POWER 好?

引用:
原帖由 葉師傅 於 2014-1-14 23:10 發表
我無VIP卡都係360?

引用:
原帖由 hintsz1 於 2014-1-15 18:25 發表

我無VIP卡都係360?
你話論壇介紹應該可以 . 再唔係話雄昇文仔介紹亦得(和華星老闆父子相識了十多年) .

33 12
發新話題
最近訪問的版塊