發新話題

[綜合技術] 你們發球發定短, 轉定不轉多

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:20 下沉

你們發球發定短, 轉定不轉多

我喜歡發又長又快的波, 但對高手完全無用.:L

http://tko.freeforum.hk/thread-1310-1-1.html
Facebook : http://facebook.com/hkttf

我喜歡發長枱下旋球.

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-4 22:26 發表
我都like下旋∼但係我通常開左出table= =
通常我開波都係重下旋多;P

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-4 18:58 發表

通常我開波都係重下旋多;P
輝Sir的重下旋令人不易拉起!:o

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-9 12:11 發表
拉不起就削吧:loveliness:
搓削來接有點悶!:L

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-10 20:11 發表
要拿分就要悶一點= =穩陣點好= =
咁您搓削好穩喇!:o:lol

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-14 17:06 發表
我打攻的:lol
頌少, 您球球波都可以攻:o ?! 佩服!:D

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-15 17:58 發表
打呀= =一係落網一係出界嘛:loveliness:

所以變左陰公:loveliness:
您無陰功!:lol

引用:
原帖由 頌少 於 2007-12-15 20:29 發表
食完就don't 蔭公架啦:lol
咁您應是柳記fans!:loveliness:

我想開短枱同好轉,但只係能夠開到遠枱.:L 而家更加連轉都冇埋.:'(

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2007-12-15 20:42 發表
我想開短枱同好轉,但只係能夠開到遠枱.:L 而家更加連轉都冇埋.:'(
八月先生真謙虛!:o

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-12-16 00:15 發表

八月先生真謙虛!:o
唔係謙架,而家轉用橫板,發球真係冇乜轉架.:(

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2007-12-15 20:49 發表
唔係謙架,而家轉用橫板,發球真係冇乜轉架.:(
八月先生, 直板開波好似特別就手, 所以轉D; 您根底夠, 練下又好轉, 轉到好似王大力咁o架喇!:victory:

最鍾意開短既下旋...因為無咁易比人拉起..簡唔中都會開短既無旋..令對手食西:lol

開咩球多? 真係要睇下咩對手, 如果同d未打過既, 頭一局咩球都開下睇下對方邊瓣最弱;
如果對手好強,出親台都起到手,咪短球為主長球突擊啦,
如果係對粒子/長膠, 開短球=找死,以開不轉或衝下旋為主.

短下旋較好

發新話題
最近訪問的版塊