21 12
發新話題

【齋吹】八號暴風訊下......發現

【齋吹】八號暴風訊下......發現

平日唔覺唔覺, 發現原來自己買左好多野食嚮屋企.

嚮八號風球下......大家會嚮屋企無野做, 食下野....

食乜呢?!?!?

我而家食緊魷魚絲, 飲緊啤酒!!

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-6-24 23:11 發表
咁enjoy
緊係爽!

呢個係飲食區, 講下你食緊乜先!?

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-6-24 23:12 發表

嘩, 晒命!~
本來約左班fd食宵夜隊啤添!! 我無得食椒鹽鮮魷, 食返個魷魚絲補返數!

引用:
原帖由 HK-KC 於 2008-6-24 23:18 發表
水都無滴,咁快8號波.........@@

如果明天大雨得3號波,真係多得天文台唔少............
拿.........風就好大, 唔係一定要有雨.

但係天文台補定飛. 雨帶黎緊

而家加多一包童星點心麵!!

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-6-24 23:45 發表
我剛剛打完波, 同朋友食完野番黎, 本來打8-11, 而家打得8-10, 俾場館既人清場, 真冇隱
無理由, 十時四十五分先至掛! 起碼可以打四十五分鐘wor!

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-6-25 00:02 發表
佢地本來9點就叫我地走啦
佢地無權咁做wor!

回復 25# 的帖子

不過講到咁, 我都認為算囉! 人地都要放工既.........

開多支MEGA雪糕食先!

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 00:52 發表

我o個度落緊雨啦,不過風就唔算大。
睇黎聽朝都係要返工架啦
聽朝最接近本港, 仲要打正. 起碼掛到十一二點!

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-6-25 00:59 發表

我都唔明政府高官諗d咩
現在基本上所有場地都放晒出街,可能大概有3分之1既場地係俾團體付錢預訂左

咁有三分之二既場地係唔收錢放出街的,d冷氣、燈由朝開到晚,齋蝕電費都蝕鑊甘的......
應該玩現場免費! 若果無人比錢book既場, 到開波前十分鐘可以book, 甚至即日book都仲得. 但係就唔可以正常咁, 一個月前book囉!

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-6-25 01:07 發表
呢個其實都係一個折衷既方法

防兄幾時做高官呢??
我都想做官....有兩個口, 飲啤酒都快D!!!

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-6-25 01:09 發表
再吾係俾錢既優先, 每日4點後BOOK既免費, 噤都好過而家噤呀, 仲有兩個月慢慢受呀
我都係覺得, 免得費就唔好攪得太複雜. 總之即日場免費就掂晒!

因為比人book左既, 就係因為有人很比錢打波. 而且都要照顧打開波既運動員.

而唔使比錢既, 有左咁既優惠, 就無得諗咁多. 即日book到空場, 咪打囉!!

大佬, 又唔使比錢, 又有得book場. 變有咁荀既事嫁!!!

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 01:15 發表

距離香港100海哩,時速16海哩,簡單算術題,即係6-7個鐘就打到黎,所謂「清晨」最接近本港,可能係講緊聽朝5-6點,俾佢觀察多3個鐘(呢個風咁弱,都唔知有無俾多佢),都係9點就落波。
學生就話唔洗返學啫, ...
九點落波, 天文台長比人殺死都似! 一係七點落. 一係十一二點落!

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-6-25 01:18 發表
佢都係做番本份啫
咁都要俾人鬧??
九點落波, 會有好大問題. 你估真係天文台唔理其他因素, 只睇數據咩?! 唔好咁天真啦!

個個返工睇住天文台. 佢都要比時間人地返工架!!

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 01:22 發表

呢個風,仲弱過「強烈季候風」,唔落波咪又係俾人鬧 
你唔好話我聽你o個度好大風呀!
頭先我返我呀媽度食飯. 大風到飛起.

我住果度樓下既樹樹. 由平日四米高, 吹到得兩米半. 因為吹到壓低晒D樹葉呀嘛!!!!

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 01:39 發表
八號風球的定義:

香港近海平面處現正或預料會普遍受烈風或暴風從信號所示方向吹襲,持續風力達每小時63至117公里,陣風更可能超過每小時180公里,且風勢可能持續。

你地話呢個風係咪好弱吖!
話晒都係打到正! 唔掛八號唔得嫁!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-6-25 16:24 發表

太子, 銀銀地位難以替代!
要好似佢咁, 練波打到曉飛, 計分唔知去左邊咁樣先至得嫁!!

21 12
發新話題