發新話題

【齋吹】八號暴風訊下......發現

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-6-25 01:09 發表
再吾係俾錢既優先, 每日4點後BOOK既免費, 噤都好過而家噤呀, 仲有兩個月慢慢受呀
真可憐

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-6-25 01:07 發表
呢個其實都係一個折衷既方法

防兄幾時做高官呢??
我都想做官....有兩個口, 飲啤酒都快D!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-25 01:10 發表

我都想做官....有兩個口, 飲啤酒都快D!!!
哈...你做官...我地班波友就唔駛咁苦了

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-6-25 01:09 發表
再吾係俾錢既優先, 每日4點後BOOK既免費, 噤都好過而家噤呀, 仲有兩個月慢慢受呀
我都係覺得, 免得費就唔好攪得太複雜. 總之即日場免費就掂晒!

因為比人book左既, 就係因為有人很比錢打波. 而且都要照顧打開波既運動員.

而唔使比錢既, 有左咁既優惠, 就無得諗咁多. 即日book到空場, 咪打囉!!

大佬, 又唔使比錢, 又有得book場. 變有咁荀既事嫁!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-25 00:59 發表

聽朝最接近本港, 仲要打正. 起碼掛到十一二點!
距離香港100海哩,時速16海哩,簡單算術題,即係6-7個鐘就打到黎,所謂「清晨」最接近本港,可能係講緊聽朝5-6點,俾佢觀察多3個鐘(呢個風咁弱,都唔知有無俾多佢),都係9點就落波。
學生就話唔洗返學啫,9點10點落波.................真係好無癮

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 01:15 發表

距離香港100海哩,時速16海哩,簡單算術題,即係6-7個鐘就打到黎,所謂「清晨」最接近本港,可能係講緊聽朝5-6點,俾佢觀察多3個鐘(呢個風咁弱,都唔知有無俾多佢),都係9點就落波。
學生就話唔洗返學啫, ...
九點落波, 天文台長比人殺死都似! 一係七點落. 一係十一二點落!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-25 01:17 發表

九點落波, 天文台長比人殺死都似! 一係七點落. 一係十一二點落!
佢都係做番本份啫
咁都要俾人鬧??

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-6-25 01:18 發表
佢都係做番本份啫
咁都要俾人鬧??
九點落波, 會有好大問題. 你估真係天文台唔理其他因素, 只睇數據咩?! 唔好咁天真啦!

個個返工睇住天文台. 佢都要比時間人地返工架!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-25 01:17 發表

呢個風,仲弱過「強烈季候風」,唔落波咪又係俾人鬧 
你唔好話我聽你o個度好大風呀!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-25 01:19 發表

九點落波, 會有好大問題. 你估真係天文台唔理其他因素, 只睇數據咩?! 唔好咁天真啦!

個個返工睇住天文台. 佢都要比時間人地返工架!!
佢都可以預告大約幾點鐘會落波嘛.......

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 01:22 發表

呢個風,仲弱過「強烈季候風」,唔落波咪又係俾人鬧 
你唔好話我聽你o個度好大風呀!
頭先我返我呀媽度食飯. 大風到飛起.

我住果度樓下既樹樹. 由平日四米高, 吹到得兩米半. 因為吹到壓低晒D樹葉呀嘛!!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-25 01:27 發表
我住果度樓下既樹樹. 由平日四米高, 吹到得兩米半. 因為吹到壓低晒D樹葉呀嘛!!!!
都唔知真定假。
我樓下d樹,定到好似風眼已經黎咗,郁都唔郁下

引用:
原帖由 nganhot2 於 2008-6-25 01:31 發表

都唔知真定假。
我樓下d樹,定到好似風眼已經黎咗,郁都唔郁下
有d地方係冇咁大風
但要小心d遲d可能會再刮番大風.......

回復 57# 的帖子

八號東北,我o個邊應該食正。
防兄應該食回南......

原來已經轉o左西北:

八 號 西 北 烈 風 或 暴 風 信 號 , 在 上 午 12 時 45 分 發 出 , 取 代 八 號 東 北 烈 風 或 暴 風 信 號 。

預 料 本 港 吹 西 北 風 , 平 均 風 速 每 小 時 超 過 62 公 里 。

在 上 午 1 時 , 強 烈 熱 帶 風 暴 風 神 集 結 在 香 港 天 文 台 之 東 南 約 60 公 里 , 即 在 北 緯 21.9 度 , 東 經 114.5 度 附 近 , 預 料 向 北 或 西 北 偏 北 移 動 , 時 速 約 14 公 里 , 大 致 趨 向 香 港 。

按 照 目 前 的 預 測 途 徑 , 風 神 將 在 早 上 最 接 近 香 港 。

在 過 去 一 小 時 , 長 洲 及 西 貢 分 別 錄 得 的 最 高 持 續 風 速 為 每 小 時 46 及 51 公 里 , 最 高 陣 風 分 別 為 每 小 時 68 及 75 公 里 。

八號風球的定義:

香港近海平面處現正或預料會普遍受烈風或暴風從信號所示方向吹襲,持續風力達每小時63至117公里,陣風更可能超過每小時180公里,且風勢可能持續。

你地話呢個風係咪好弱吖!

引用:
原帖由 雪清風 於 2008-6-25 01:39 發表

最佳强風報導員
風風,做乜你硬係等人地準備收工先出現

都唔好太睇小呢個"風神"
關鍵係明早當佢轉變風向時....
通常一轉風向先會係最勁 !

風再起時....
(而家已經轉左吹西北風)

橫板1: Boll Tricarbon (ST)
橫板2: 狂飆王 (655)

正手(黑色): Tenergy 05 / Neo天極3(藍海綿)  / Joola Mambo GP
反手(紅色): Donic Desto F1-HS / Prasidha Twister / Bty Tackfire C

引用:
原帖由 雪清風 於 2008-6-25 01:51 發表

I very early here, but u dont want to talk to me Ja
我都想同許傾..許都唔蘇我....

發新話題