發新話題

有關"老鼠貨"post之我見

引用:
原帖由 samson2012717 於 2013-6-5 11:53 發表
"尋人"的post令人有錯覺,小偷的post被論壇認同了。
不是認同,現研究中。
團結一致向前看

有關帖子已搬入管委會區。
團結一致向前看

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=59818&extra=page%3D1
之前有網友關注論壇為什麼越來越多管制?
其實管理團隊一直都採取較寬鬆的政策,不過有些不自律的網友在二手區炸版,搞到個二手買賣生態失了平衡,現在亦有疑似小偷,偷取了一些乒乓膠皮,在網上發售,逃過二手區扣分制度,來個一元拍賣,雖然事件未得到證實,但我們亦要作出禦防及改善措施,望各網友體諒!
團結一致向前看

呢次真係要貓捉老鼠喇!
團結一致向前看

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-6-5 18:40 發表
仲係無人解答我的問題,是否我表達能力有問題?
一般來說,炸版是短時間在出帖,全部最新帖子或最新回覆皆為該人士發出及回覆,而生態不平衡,你可用常理去諗,在海洋裡面,全部都係魚,冇蝦,冇蟹,冇墨魚........
團結一致向前看

引用:
原帖由 necky 於 2013-6-5 19:36 發表

好彩我好少出聲,睇到有興趣的貼我都係高興就回,又唔等分用,如果唔係每貼都回及發表意見咪等住比人封 。生態這家野都係弱肉強食,汰弱留強,適者生存的世界,如果事事都係人為去經營就真會失衡啦(自然界) ...
咁又唔好咁講,如你回覆得有意思,並不是多謝分享及只出頭像公仔,無聊的回覆等,我們都是歡迎的,放心,你這樣高深莫測的網友,我本人不會封殺你的,其他的,就不知喇!
團結一致向前看

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-6-5 19:55 發表

咁我想請教黑暗武士,超版monkey330大大於5月28日一次過發九個出售post是否算在二手區炸版呢?
他是幫論壇放售的,沒有犯規。
團結一致向前看

如有問題,你可向管理員投訴他,謝謝!
團結一致向前看

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-6-5 20:28 發表

明白,幫論壇放售為何不列明幫論壇放售?網友要怎麼分辨他是否代論壇出售定私人出售呢?如果無列明代論壇出售,假如貨品有問題,買家應向誰投訴?
我個人應為不需要寫明為誰放售。
團結一致向前看

發新話題
最近訪問的版塊