38 12
發新話題

【舉報投訴】買賣事件簿

韓陽不是絕版了,只是中國代理唔發貨到香港
上一批韓陽在半年前生產
本帖最近評分記錄
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

我知淘寶有
所以我都講香港各大乒乓球店舖冇得賣

引用:
原帖由 mun1 於 2013-4-16 19:19 發表
我知淘寶有
所以我都講香港各大乒乓球店舖冇得賣
淘寶(可能)什麼都有得賣
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

冇賣不代表絕版
那YEO7Power因香港沒行貨也絕版了?
請回答是否說過省天這問題
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

聽從貓哥的指示,清者自清

引用:
原帖由 mun1 於 2013-4-16 19:25 發表
你這叫黑者自清之, 廢話
主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

引用:
我相信貓哥意思係
清者自清 但''自清'' 前設係''清者''
閣下仍未解答所有問題
你身份唔係一個''清者''
唔係放下一句清者自清就可以解決問題
本帖最近評分記錄
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

引用:
本論壇不會追究或懲罰你,因為在本論壇以外發生
但為表示你的清白及信譽,我覺得(個人立塲)你是否可以講下你究竟有無講過是省或者不是省呢?
香港乒乓網

如果你有講過,而事实不是省,我覺得你應該退錢給當事人,
當然做與不做,是你自己閣下的事,
香港乒乓網

OK
我冇講過係省,
如果我真係有講過,我會唔會咁笨去話番唔係省先
我唔驚備佢告番我咩

引用:
原帖由 mun1 於 2013-4-16 19:55 發表
OK
我冇講過係省,
如果我真係有講過,我會唔會咁笨去話番唔係省先
我唔驚備佢告番我咩
說來也有其道理,若佢講明是省,買家再賣出去時,MUN1 不會指證不是省,再 stupid 也不會這樣
看來羅生門事件開始了
香港乒乓網

所以我話,買賣二手最好透過我們 HKTTF.com
什麼都有證有據,現在可能是口同NOSE argue
香港乒乓網

最重要是條友仔連自己同校的同學仔都誤導, 令人買貴N咁多, 我就不信當天如果他提供多一點資料給人, 人家思索後会中招(除非是頭豬), 所以問題是出在他本質想誤導人(誤導銷售) . 試問這論壇再容他在二手區放貨, 難保他又会用各種手段和花言欺騙我們這些一時無知的乒乓好友

條友仔在操守和品格上都出了問題, 現在是小問題, 日後大有可能成大大大問題. 他朝有日再做版主, 定令人嚴重不安和不服

主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

引用:
原帖由 carltamki 於 2013-4-16 20:08 發表
最重要是條友仔連自己同校的同學仔都誤導, 令人買貴N咁多, 我就不信當天如果他提供多一點資料給人, 人家思索後会中招(除非是頭豬), 所以問題是出在他本質想誤導人(誤導銷售) . 試問這論壇再容他在二手區放貨,  ...
這真就是我的心底話了

引用:
原帖由 amlkey827 於 2013-4-16 20:14 發表

這真就是我的心底話了
你要學下一針見血講個重點啊. 我不似某區版主, 講咁多都講唔出重點, 幫倒忙就有份.

個陣yahoo冇得賣,得番淘寶
而個陣我同佢都唔識用淘寶.

引用:
原帖由 amlkey827 於 2013-4-16 18:02 發表
有一日,佢問我有冇興趣收塊絕板日版韓陽8成新、有傷(叫價:400)?我之後應承咗佢,
第二日,佢問我撘唔撘埋塊藍綿天3,放心黏性還在,意下如何?,我問佢用咗幾耐,佢話1年,送埋塊t64比您!(叫價:300) ...
其實都有D矛盾,塊天極在這裏說幾好用,但在二手出售區卻說無點用過。

引用:
原帖由 samson2012717 於 2013-4-16 21:17 發表

其實都有D矛盾,塊天極在這裏說幾好用,但在二手出售區卻說無點用過。
只是我打既次數不多同不經常而已,但都能得出評價吧~

38 12
發新話題