發新話題

[砌版討論] 我係用橫板 反面想用M3, 木板想用butterfly

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
蝴蝶板不能打紅雙喜膠
打nittaku會好一些
重型YEO使用者
金棕櫚行貨93g 茹林行貨93g
新日版92g 舊歐版92g
仍待收集重型新歐版及舊日版

引用:
原帖由 mun1 於 2013-2-14 15:14 發表
冇2000應該唔洗成事
bty inn zlc
正手藍棉天極
你識板少掛
大把蝴蝶配置唔洗2000
重型YEO使用者

引用:
原帖由 mun1 於 2013-2-14 19:06 發表
我講既係全新價錢
我只講我自己打過既 沒打既唔會講
阿大哥...邊有人報價報二手啊
重型YEO使用者

狂3或天3 40度可以好快了
反手控制能力高的話可選rasant..nittaku s1...t64
板的話可試CL
重型YEO使用者

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-14 23:34 發表

奇怪的理論,bty有咁多不同結構既板,我就不相信沒有適合打dhs膠既板,另外你想講nittaku既板定係膠?
bty係香港買到的型號有限
而當中大部分我認為配狂飆不好打
你有幾多板?
重型YEO使用者

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-15 13:43 發表

有咩型係香港訂唔到買唔到而又適合打狂?我打過既板唔多,不下100塊,而存量都係得70幾塊,見識有限。但不會不學會無術,胡言亂語
我打過ge板都係百幾塊左右啦
得閑都同廠商老板傾下木材咁 有時仲試下d試驗品咁
bty冇話一定唔可以打狂飆ge..只不過打德國或日本效果更好
重型YEO使用者

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-15 13:43 發表

有咩型係香港訂唔到買唔到而又適合打狂?我打過既板唔多,不下100塊,而存量都係得70幾塊,見識有限。但不會不學會無術,胡言亂語
係咪無言亂語就唔知啦
只是試驗五六百件器材后的經驗而已
各位都可以說出自己的體驗
在這論壇幾乎所有器材帖都有人回叫人試M1,S1果類
沒有試過其他器材的真不要誤人子弟
重型YEO使用者

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-15 16:55 發表

見唔到你分享經驗,只見到你既挑剔,而且未見過你回應bty有咩香港買唔到而又適合打國膠既板
哦...係咁ga la...唔好睇我寫咩lo
重型YEO使用者

引用:
原帖由 Kinng248 於 2013-2-16 00:53 發表

呢條友都唔係第一次,無料又扮識,次次都要俾人抦先舒服
多謝wo..識唔識野尼d真係好主觀
係冇犯版規的情況下,個個都可以自由發言
你與其評論我的不是,為何不繼續把網頁拉下
把更好的資訊寫给樓主呢?
你地只顧針對一個人,膚淺也...
重型YEO使用者

引用:
原帖由 jcclee 於 2013-2-16 00:27 發表
我想我也應該有資格講一講 Butterfly 底板吧 ?

在最高峰時期, 我也曾經擁有過大約150-200塊底板....
套膠, 暫且不說了....

Butterfly 系列的底板, 都應該試用過 90% 以上,
其實沒有話甚麼膠不能配甚麼板的根 ...
很中肯!我沒說一定不能用紅雙喜,只不過用其他效果更好,我在前面的帖也提過
重型YEO使用者

發新話題