發新話題

[球板討論] 橫板ST柄

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

橫板ST柄

今日有幸試朋友塊ST柄橫板,發覺其實同FL分別不大,拎得係舒服啲...

雖然FL感覺上係楂得穏啲,但係又唔覺得ST柄發力會飛出去咁誇張,正反手發力又唔覺有咩分別,唯一係打ST柄覺得有新鮮感~

引用:
原帖由 jackiekiki 於 2012-12-9 17:11 發表
今日有幸試朋友塊ST柄橫板,發覺其實同FL分別不大,拎得係舒服啲...

雖然FL感覺上係楂得穏啲,但係又唔覺得ST柄發力會飛出去咁誇張,正反手發力又唔覺有咩分別,唯一係打ST柄覺得有新鮮感~
I LOVE ST!!!!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

I love ST too

i love ST too

ST  推推推

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

其實AN柄都唔錯,手感方面有另一種獨特的感覺.我之前FL及ST柄都用過,但最後選了AN柄作最終選擇.

ST lover too

此 STYLE 好 FREE

ST lover too

引用:
原帖由 jackiekiki 於 2012-12-9 17:11 發表

其實打ST比FL,手腕上嘅發力及靈活度係強一點的!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

香港好難找ST 基本上要訂

引用:
原帖由 sosororos 於 2013-4-2 14:54 發表

BTY 嘅 ST 唔難揾的
哪到有

引用:
原帖由 sosororos 於 2013-4-2 14:57 發表

旺角樓上鋪
不是成品拍嘛
<-->
.

回復 18# 的帖子

Viscaria嘅ST柄已經停左產,仲要係舊版來的

扣板位唔同姐,st 用五指扣,fl 用尾二指扣。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

雖然我都覺st柄係握得舒服的, 但係都明白"青菜蘿蔔各有所好"呢個道理.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

引用:
原帖由 青見人 於 2013-4-2 04:59 AM 發表

其實打ST比FL,手腕上嘅發力及靈活度係強一點的!
正確

~超級榮譽~

曾經很喜歡ST,但感覺上FL正手更好。

用過st 柄返唔到轉頭, 但手細...好似我咁確實fl 握得比較舒服
但st柄感覺發力更強

I definitely prefer ANAT

發新話題
最近訪問的版塊