發新話題

回歸盃 - 第九回 ( 種籽提名 )

其實定種籽的方法會很頭痛. 唔定又唔得. 哈哈!!
  f# _3 ~. t; a究竟以出面乒總排名, 定係以hkttf 排名呢? 兩者邊個公平一D呢?!: I% {1 b% h/ S; Z$ @6 ]
$ I/ {/ I% T3 @* g6 a
- 以乒總排名計算, 表面上較公平, 因為呢個排名較清楚知道各人實力. 一般打得之人會打公開賽, 所以呢個排名就有指標既作用.
4 E6 D, K# C- ~
8 z) S3 s# e, N( d- 以乒超排名計算, 較有說服力. 因為呢個比賽就係以hkfff 會員為主. 而本身hkttf 亦已有月賽或者攪過一次盃賽. 無記錯, 曾經講過話hkttf 排名會用作日後比賽的種籽分配. 所以以呢個準則又無可口非.8 n( D; P1 S* x# U

- f( J3 U& w1 p  I; Q提議一: 個人覺得. 咁多名參賽者. 定出十六位種籽不算多! 主辦單位可考慮首八名種籽乃hkttf 排名為主, 後八名以乒總排名, 大家都開心. 起碼乒總排高的球手唔會因為無得做種籽而無癮! 八加八呢個種分配比例亦可以由主辦單位自行衡量.
) ~' w7 a0 j2 \+ j8 l) U% p/ Q% z7 h( X1 l, q0 Q; V& n
提議二: 唔理三七二十一, 總之就跟據返hkttf 既排名. 要做種籽就要經常參加月賽及取得好成績. 亦可解釋到, hkttf 係唔會因為想引入球星而忽略月賽捧場客. . J" c+ W  }/ W

; Z9 s1 `5 @, i- u' @希望少少意見幫到貓貓手!!!! 唔o岩使當我無講過!!
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 多謝你的 Po 貴 E 見 !! 2008-6-4 10:05

補充:
* t  t" J. c  Q+ P$ M3 n8 J
# o  \- a- Y( s* n; N可能我hkttf 又無分, 又低乒總排名, 所以唔介意無種籽做. 打比賽亦一早預左送死.....哈哈哈!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 09:40 發表 # C+ c5 U+ }) ?. n% V. @6 {3 A  D
幫你地汁下波還可以 liness" />
2 v2 x2 v) A( L, f  i, a- w% R. P8 s/ Y9 H7 y7 B
你次次都幫我執波啦!! 食晒你西......食到飛去你果邊.....

種籽?

新黎...唔知你地邊個勁=]% x/ M; {3 C0 m# @8 n0 [: {
不過4466好似真係好勁...

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表
/ h/ [3 M/ N; n, r8 o新黎...唔知你地邊個勁=]/ O  \4 S3 ]9 W$ V: s5 h
不過4466好似真係好勁...
* E: E% A! Y; v: e% i$ k% b: m! m7 q- V# b5 Z
六爺係呢個網最勁既人!!

唔該晒wo...慢慢睇先=]

是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表
2 i6 U3 ?, z! a# H5 J# u是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
* n" I( |) }& I6 R% z/ _5 s6 U' d& p. G; Y: T5 W
你已是高手了, 三分實在已經難取啦! 我三局加埋得五分.........

咁我多分過你, 上次同他打, 11:1, 11:2 & 11:3
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

其實照乒壇既排名咪得...; K, n/ l+ y# M7 h- I3 C& {# p
有d勁人唔打比賽係佢地既事之ma...
( j* i$ P; W* ]* Q4 O& K) h6 t可能香港都有d勁人無註冊做球員...) o1 s2 H5 F9 i/ P) p- \
公平起見應用乒壇排名

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-4 12:24 發表
  o3 D- z5 ?" x+ c0 v9 f- e8 i+ D2 b1 x, y+ ~

! U" U& p+ n2 A% B8 r: j0 l六爺係呢個網最勁既人!!
- C- _* h2 G7 K% o+ w9 l+ {
agreed

[quote]原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 # W$ f# J2 h4 A# H" b7 O
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影/ [7 B3 B$ f" i1 }8 e& e( Y1 e$ {

6 H. c1 ~) E# L i even can't see the ball

引用:
原帖由 jlamlam 於 2008-6-4 12:51 發表
( [" j% e% o* i, h
% }& L7 a; h" xagreed
1 w/ @3 B+ `9 L. ^* n& _! x
) \6 ^8 M4 r& N/ a2 T

. H( T' i% `, ]我Honey係最好波GA!!!!!!!

唔使講咁多. 六爺成為首號種籽!!!

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表 & V$ r2 K7 l1 N( _! h
新黎...唔知你地邊個勁=]
9 q2 O% R7 i# W& w; F, \" v不過4466好似真係好勁...
7 v' R  y8 N+ j5 f4 v
如果用好似來形容........我鄙視你
8 W- q5 F% g3 Q
2 M5 N" n6 `# @& o* F, x佢其實真係好全面,遇強越癲越強

我提名yat + 小王子

[
引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-6-4 13:39 發表 ) [* ]2 T, E, d

+ {3 R1 f8 }0 F& V0 [如果用好似來形容........我鄙視你 % B7 q! i1 ~4 N6 e. n; E
& X! Q6 T! R7 w! {# \
佢其實真係好全面,遇強越癲越強
$ u& c6 u7 k2 P8 I" E
對唔住& ^6 i- E* }8 X. O& F
一時一錯字
" V* E9 `$ b; j好似=真係

我提名乒之仁!!!

回復 17# 的帖子

好同意防兄既講法^.^

發新話題