29 12
發新話題

[橫打] 橫打板

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:33 移動

橫打板

請問ching,joola那款板適合橫打

我知士的架同紅大馬都有兩塊正

ching 請說明之

NANO OC好正,狂皓就差個正手

想是避用厚板系要点一

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

回復 1# 的帖子

假如是初學横打, 希望快上手, 可考慮較軟, 較薄 (typically 軟5夹純木), 及較輕球拍, 如果手部較小, 還要選手柄較幼的(或自己加工磨幼/磨薄手柄).  我打過的Nittaku Runlox 5完全符合這些要求, 厚度5.6 mm, 重80g 左右, 中枱底勁都不俗.

可試下打yeo應該唔錯 ! 價格又適中 !

橫打的話 計埋性價比 當然係 YE 同埋 OC CR

joola我唔熟 其實板型長D 薄D輕D既都有利横打

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-7-6 01:30 發表
橫打的話 計埋性價比 當然係 YE 同埋 OC CR
YE,YEO,狂皓123,
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 10# 的帖子

1就覺得OK,2就麻麻冇左個種通透感

謝謝各位ching,
如果價錢平D有什麼板可以介紹

YEO is Good and Cheap!

引用:
原帖由 kenken168 於 2012-7-6 11:27 發表
YEO is Good and Cheap!
CHEAP   I SELL YOU 10 PIECES
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-7-6 11:44 發表

CHEAP   I SELL YOU 10 PIECES
呵呵!咁當然唔可以同銀河比啦!^^

回復 15# 的帖子

師兄
你睇下人地signature用D咩板先啦
佢梗係覺得YEO平

其實我覺得yeo價錢中等啦
算係合大眾使用的

回復 17# 的帖子

YEO 我都有一塊,用 donic s2 反手唔錯

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-7-6 12:35 發表
師兄
你睇下人地signature用D咩板先啦
佢梗係覺得YEO平
SEPTEAR和YEO直差不多價格姐
<-->
.

回復 20# 的帖子

另外兩塊

29 12
發新話題