發新話題

【本站通告】有問題的 IP

其實不是香港就一定係有問題??
我現在用電腦上HKTTF, IP地址顯示係香港,
不過1分鐘前做過測試用電話上, IP顯示就話我IP 係美國,
所以IP不是香港有咩咁出奇??
難度不能用電話上HKTTF嗎?
不是香港IP 都要被標籤的話, 是不是有點過分緊張呢?

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-6-8 15:28 發表

有個看法, 用電話上HKTTF都有點緊張
I MEAN JCCLEE 的CHECK IP 行動係咪過分緊張

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 15:46 發表

無問題吖, 我check 到你有香港 IP (起碼證明到有一個真的 IP)
其他顯示出來的, 我知道是怎樣運作....
BONDI 係我阿媽之開的AC,
我用緊同一部電腦註冊, 她經常都會用電話上HKTTF, 為何她的IP 有問題呢?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 16:08 發表

咁請問是你媽媽 join 了球局 ? 還是你本人 join 了球局呢 ?

http://www.hkttf.com/viewthread. ... mp;page=1#pid697398
(#16 的回覆)

可以解釋到為何你家的電腦會顯示 ?
(1)註冊 IP = 美國
(2)最後 ...
我都是用同一部電腦註冊的, 而我都不知道為何連她的註冊IP 都顯示係美國,
球局是我叫她JOIN 的, 而發那個回復帖的電腦正是我家中其中一部, 所以我都不知道為何會顯示為美國,
可能因為NOTEBOOK 用ROUTER 上網的關係, 因而改變了IP地址, 不過香港大部分人家中都有用無線ROUTER 上網, 咁樣標籤D會員好容易令其他會員誤會佢地真係以假IP 左欺騙行為

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 19:50 發表

供應商是用CTI 上網嗎 ?
我再check 了 bondi 的 IP, 應該是沒有問題.

General IP Information
Decimal: 247873114
Hostname: 014198062090.ctinets.com
ISP: City Telecom (H.K.) L ...
即係HKBN 的問題??

發新話題
最近訪問的版塊