29 12
發新話題

[膠皮討論] 邊一隻套膠最輕,有無好介紹??

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

邊一隻套膠最輕,有無好介紹??

t05同donic都好輕,最重是狂3,唔知有無感覺錯誤

Donic

狂3係重,但T05都唔輕

VEGA EURO又輕又噴
<-->
.

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-5-18 13:51 發表
t05同donic都好輕,最重是狂3,唔知有無感覺錯誤
試過有時買到的 T05 仲重過狂飆 !
(而家就會連包裝磅過先買, 之前唔識得咁做)

#但經驗所得, 輕的套膠通常打出來的球質感會差d, 不會太轉.

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

無海棉的粒仔最輕~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

陳亞倫所言甚是
<-->
.

花點時間入去 Data base 睇睇吧 :

http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=34154&extra=page%3D1
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

回復 6# 的帖子

人地講明套膠

回復 5# 的帖子

我以前都聽人地講過大陸出d野品質常有參枝
但butterfly都會,咁真係唔店

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-5-18 14:25 發表
我以前都聽人地講過大陸出d野品質常有參枝
但butterfly都會,咁真係唔店
又唔係喎, 可能我冇講得清楚...

T05 本身就是好穩定的 - 重 !
狂飆 有時好彩 - 會買到d 輕左幾克的 !

結論是 (T05 的重量其實和狂飆唔相差得好遠)

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-5-18 14:23 發表
人地講明套膠
薄海棉粒仔囉~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-5-18 14:17 發表
無海棉的粒仔最輕~~~~
你自己講冇綿

回復 11# 的帖子

ok ok thank you

等我下次都帶個磅去試試先

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-5-18 14:51 發表
等我下次都帶個磅去試試先
店舖內是有磅的 !

回復 16# 的帖子

可能人地要精準度高D
可能佢自己個個去到小數點後10個位

華星有磅,真係唔知禾

乒乓球用品店必定有磅, 因為買板時一定會磅重, 有人喜歡重的, 有人挑選較輕的.

上週買了一個膠殻電子磅, 1克為最細SCALE, 效果像金屬殻的電子磅, 港人問價RMB65, 只可減RMB5. 內地人問價RMB20成交...... 好像深水埗賣65元港幣

<-->
.

29 12
發新話題
最近訪問的版塊