發新話題

[綜合技術] 發球假動作

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:20 下沉

發球假動作

請問發球假動作有幾多種,謝謝   p.s.高手不要吝惜賜教

每個人的發球都不一樣

發球假動作經未正式科學統計計算下.........約有 九十六萬七千二百三十六種......
丫...岩岩打完上一句..我又發明多一種了...即系有 九十六萬七千二百三十七種

討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 poon 於 2012-5-15 21:25 發表
發球假動經未正式科學統計計算下.........約有 九十六萬七千二百三十六次......
丫...岩岩打完上一句..我又發明多一種了...即系有 九十六萬七千二百三十七
包唔包括跳隻舞先發球丫~~~~~

又或者係打套太極拳之類呢~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

有無順旋 假動作教學?

發球假動作的惡果 - 發失球
<-->
.

回復 6# 的帖子

認同 如果太專注個假動作會....
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-5-15 23:14 發表
發球假動作的惡果 - 發失球
同意!因為如想用假動作令人食西,手就會緊,開失球

怎樣可以改善我的接發球
因為我常常食西

D西人開西波

引用:
原帖由 Kinng248 於 2012-7-5 09:45 PM 發表
怎樣可以改善我的接發球
因為我常常食西
用長膠
一嘢'集'落去,咩轉都吾怕,又沉
thank god I found you,all my wish and dream some how become reality

引用:
原帖由 惟快不破 於 2012-5-15 20:11 發表
請問發球假動作有幾多種,謝謝   p.s.高手不要吝惜賜教
好難分種類, 但好既要相似,難分辨

引用:
原帖由 poon 於 2012-5-15 21:25 發表
發球假動作經未正式科學統計計算下.........約有 九十六萬七千二百三十六種......
丫...岩岩打完上一句..我又發明多一種了...即系有 九十六萬七千二百三十七種
老友!很久沒有打過,希望下次有機會接吓你D發球!

發新話題
最近訪問的版塊