39 12
發新話題

[球板討論] 玫瑰盛開

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

玫瑰盛開

無論職業,業餘都好多人用'士的假'玫瑰
我也跟風買了玫瑰5,

用過波友請發表吓

~超級榮譽~

這些時節我用菊花
<-->
.

我最近養 雀 同 蜘蛛, 未有種 花 的意欲~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-2 03:50 PM 發表
下個月,學人養吓楓木

~超級榮譽~

回復 4# 的帖子

咁你要等番十年八載

回復 5# 的帖子

可以朝種樹晚割板
.

~超級榮譽~

嘩,你"por"咩樹,咁快可以做到板

仲要早上種完
晚上就可以整

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-4-2 14:49 發表
這些時節我用菊花
爆菊

回復 9# 的帖子

岩你合味?

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-2 15:50 發表
Nittaku & Tibhar...都是好板 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 11# 的帖子

咁都比你睇得出係咩板
不愧為李博士

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-3 21:23 發表
咁都比你睇得出係咩板
不愧為李博士
烏 = Ludeack line
蜘蛛網 = 正是 Tibhar 新 line
2系列都早已打過, 所以咪知囉
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我都買左蜘蛛未開打

引用:
原帖由 壹點壹 於 2012-4-3 21:58 發表
我都買左蜘蛛未開打
你果日去有無折丫~~~??
< -- 新手中的低手

回復 13# 的帖子

不愧為博士

Jcclee中洒, 我買個快係Tibhar的Stratus Samsonov Carbon.

之前點解買呢, 本來過完新年時無乜燒板的欲望的. 不過又想轉下新野, search一下之後, 去到鋪頭一睇!!!!!!勁丫, 面材有我喜歡的(無拼接)Limba, 桐木大芯都無拼接, 力材雖然睇唔出係乜野木, 但都係無拼接, 加上有我的最愛ST直柄!!!!!我暈LA!!!!反觀虫虫的木材同價錢 !!!!! 結構類似虫虫Innerforce系列, KevlarCarbon貼在大芯的~~

當時立刻馬上比錢!!!! 到現在我都覺得真係值啊!!!!

我自己的打落感覺係, 弧圈板一快, 食的感覺好, 震動感有但不似Stiga的強烈. 有波友指, 好易拉到低線, 壓迫感大.
而當然對於我呢d新手也有缺點, 大力扣殺時, 板頭跳, 變相唔敢出手(無信心), 所以都係要帶點磨擦的抽擊先安全一d.
當然我整體來講都好好好滿意

註: 呢快橫板的拍肩太大, 有D頂手, 要打磨.

< -- 新手中的低手

楓木好正架
手感超好
但攻擊力就真係差左d
我都想試玫瑰~~~
你買橫定直
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 17# 的帖子

公起師兄尋得佳板