發新話題

Omega4 Pro

yeo呢????

引用:
原帖由 BIRDF2998 於 2012-4-24 07:35 發表
yeo呢????
YEO 正手用 Omega4 Pro 都好好 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

配 7.6

請問如果本身用開小鳥正手m1.
轉用omega 4 pro 會有咩分別?
本生04p 會比m1輕d嗎?
彈性方面同m1比又如何?
謝謝

最近都換左呢塊做正手
感覺比之前用既baracuda更轉, 容錯性更高
少練波既我正手到台多左

惟能極於情,故能極於劍

枱內短球 Omega IV Pro 定Vega Pro 好d?
天下武功, 無堅不破, 唯快不破

我用omega4 pro or asia 打正手我2快是003不只同現在omega4 有無分別...板時代帝王
我覺asia 和 pro 主要分別是asia轉D,  pro 快D 分別不是很明顯....

絕對同意Omga4正手R7反手配搭,hexer十和Vega pro 做反手都是正的
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

OMEGA 4 Pro 打馬林CARBON 直板的正手ok嗎?

Agree, 我都打緊omega iv pro, 的確係好野

想請問各Omega4pro既用家,O5pro同O4pro有咩分別,誰較優勝?
另外,本人想配O5/O4pro在馬碳yca/玫瑰xo,邊塊膠配在邊塊膠較好呢?

如果想用 Boll ZLC 同埋 黑壇7 呢兩塊配 Omega4 PRO 正手係咪會好好多呢? Thanks^_^
主板: Boll ZLC:正:T05 反:Hexer Duro 副1): Darker J-S90:正:Roxon500 反:Hexer Duro 副2): Taksim:正:T25 反:Acuda S3 副3): Rutis:正:Acuda S1 反:Hexer Duro 副4): Hybrid Wood 9.8:正:Hexe 反:XP Pro ,副5): Rosewood  7:正:T64 ,反:Focus 3 副6): Carbo7.6 WRB黃標:正:Nittaku狂3 反:Hexer Duro 副 7 ):劉國梁 簽名限量 CL 黃標: 正:Roxon500 反:Hexer Duro 副 8 ):CL-CR WRB:  副 9)黑檀 7:

引用:
原帖由 DAIMONZERO 於 2014-1-1 09:16 發表
如果想用 Boll ZLC 同埋 黑壇7 呢兩塊配 Omega4 PRO 正手係咪會好好多呢? Thanks^_^
ZLC 就唔知....(因為覺得ZLC最夾係Tenergy)
但純木(eg.黑壇/Rosewood)用 Omega4 Pro 就一定ok, 可以話錦上添花,
弧線好穩健, 速度/旋轉都好強.

引用:
原帖由 donaldchan420 於 2013-4-24 10:49 發表
請問如果本身用開小鳥正手m1.
轉用omega 4 pro 會有咩分別?
本生04p 會比m1輕d嗎?
彈性方面同m1比又如何?
謝謝
04 Pro 會較噴一點, 弧線應該比M1好,
M1 個人覺得更適合做反手,
04 Pro 比 M1 稍輕少少.

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2013-6-6 23:16 發表
枱內短球 Omega IV Pro 定Vega Pro 好d?
覺得 04 Pro 稍勝.

Omega IV Pro

Omega IV aisa
有什麼分別?

引用:
原帖由 kit0506 於 2014-2-7 20:33 發表
Omega IV Pro

Omega IV aisa
有什麼分別?
Sorry, 我冇認真試過 O4 Asia
(不過應該會有師兄可以答到你)

請問各位師兄,呢塊膠剪完大概幾重?

引用:
原帖由 atp16 於 2014-2-18 09:11 發表
請問各位師兄,呢塊膠剪完大概幾重?
Butterfly 板型(150mmx155mm),大約重35-36g

想順道問下各位Ching Sigma pro2和Omg4二者性能分別如何?可否給一些意見呢?
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

發新話題