發新話題

Omega4 Pro

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-29 19:35 發表

Asia 輕微硬dd
同05,baracuda比le,正手用

引用:
原帖由 小馬 於 2012-3-29 19:44 發表

同05,baracuda比le,正手用
在此比較就不適用了, 此帖主要是講 Omega4 Pro 有幾好
免得會順得哥時失嫂意....
但如果是3揀1, 我自己會選擇 Omega4 Asia / Pro 用來打正手.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我而家用緊yeo+neo狂飆III,感覺好硬同唔係好彈...如果用omega4 pro 係唔係會完全唔同?好有興趣=]

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-29 19:50 發表

在此比較就不適用了, 此帖主要是講 Omega4 Pro 有幾好
免得會順得哥時失嫂意....
但如果是3揀1, 我自己會選擇 Omega4 Asia / Pro 用來打正手.
thx

引用:
原帖由 x駿x 於 2012-3-29 19:56 發表
我而家用緊yeo+neo狂飆III,感覺好硬同唔係好彈...如果用omega4 pro 係唔係會完全唔同?好有興趣=]
YEO + Omega4 Pro 正手, 我保證你對打乒乓球的興趣會與日俱增 !
(我自己試用過 YEO + Omega4 Pro)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-29 20:00 發表

YEO + Omega4 Pro 正手, 我保證你對打乒乓球的興趣會與日俱增 !
(我自己試用過 YEO + Omega4 Pro)
咁勁?=] 咁sigma配yeo又點....jcc兄

引用:
原帖由 x駿x 於 2012-3-29 20:03 發表

咁勁?=] 咁sigma配yeo又點....jcc兄
Sigma Pro 不是同類的性質了 !
面膠軟左, 海綿更彈, 速度更快, 但卻沒有了 Omega4 Pro 的影子 !
如果用 YEO + Sigma Pro, 我估速度是有的, 但控制/旋轉/弧線會欠奉了不少 !

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-29 20:18 發表

Sigma Pro 不是同類的性質了 !
面膠軟左, 海綿更彈, 速度更快, 但卻沒有了 Omega4 Pro 的影子 !
如果用 YEO + Sigma Pro, 我估速度是有的, 但控制/旋轉/弧線會欠奉了不少 !
咁我去華X買塊玩玩...thx jcc bro.

回復 16# 的帖子

re:jcclee
T05好貴,冇試過,想搵第二塊打住先

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-3-29 20:31 發表
re:jcclee
T05好貴,冇試過,想搵第二塊打住先
我意思是 : 用 Omega4 Pro 來打削求, 效果可能都會是和 T05 差不多 - 都是不適合 !
Sorry, 削球膠, 我不太熟悉, 可請教店舖或更專業人士.

Omega 4 pro  同omega 4 asia 個感覺會唔會差好遠???

引用:
原帖由 x駿x 於 2012-3-29 20:24 發表

咁我去華X買塊玩玩...thx jcc bro.
昨天打過去華X問,得幾塊紅色咋,黑色冇貨喎!!
不過星仔話已訂左!!good luck
我就係心急,所以去另一間買左O4asia版!!

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2012-3-29 20:44 發表
Omega 4 pro  同omega 4 asia 個感覺會唔會差好遠???
事旦買其中一塊試吓先啦 (反正都唔會有錯買的後果)
硬版 / 軟版 ?
相信你最了解自己, 也信你會作出適當選擇.

引用:
原帖由 on520 於 2012-3-29 21:58 發表

多謝提醒=]

我就覺得尼塊膠配落tbs到打正手 個感覺係出乎以料之外 係好好打 因為我初初都以為佢好彈 不過沒有好彈反而仲好咬波 真是有狂飆的感覺 所以我覺得如果唔打狂飆,05的話都不妨試下omega 4asia 你會有意不到的效果
引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-29 19:19 發表

配 TBS 正手如何 ?
因為我之前都係用Pro 打正手, 覺得好正 !
未試過用 Asia + TBS.
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

配硬拍,可加強拉球的能力,信我
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 是神 於 2012-3-29 23:54 發表
配硬拍,可加強拉球的能力,信我
信你 ? (即是信神)...你的網名

不過你都冇講清楚是那一塊 Omega, (Pro ? Asia ?)
Thanks !

Pro. Jclee c 父
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

我配落rutis 都變拉到下球

引用:
原帖由 on520 於 2012-3-29 21:58 發表

上星期我買仲有五六塊剩,去得咁快!

發新話題