發新話題

[球板討論] 馬琳碳AND馬軟碳(HELP~)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

馬琳碳AND馬軟碳(HELP~)

我就打開橙水晶同納米OC既 如果我想換板
換馬琳碳定馬軟碳好?
馬琳碳會唔會硬得制 馬軟碳會唔會冇力?
呢2塊同橙晶.納米OC比有咩異同??
因為未打過 想問下各位師兄既意見

希望師兄們能夠比D合適既意見

馬琳碳唔硬啊,好正

好磨嗎?拉波ok?

好磨啊,拉波弧線比較“賊”

樓主不如上玫瑰5 LA!包你正呀!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-14 22:02 發表
樓主不如上玫瑰5 LA!包你正呀!
上年暑假都買過塊玫瑰5返黎打
但打耐左 嫌佢形變唔夠 有d硬
冇我鍾意既吞吐感

要吞吐感的話打oc吧

無機時代打OC唔得掂~
我要吞吐得黎唔好冇力

ye
e排中意左ye~~
ye真係純拉波

YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

馬碳其實唔算硬喎
反之手感相當唔錯, 又有d 底勁, 也有你期望的"形變"
(中/近台都冇問題, 只是遠台就嫌差少少)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

馬硬碳真係好爽 擊會好正
馬軟就拉波正d
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-14 23:59 發表
馬碳其實唔算硬喎
反之手感相當唔錯, 又有d 底勁, 也有你期望的"形變"
(中/近台都冇問題, 只是遠台就嫌差少少)
馬碳同橙晶作比較
邊塊遠台好力d?

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2012-3-15 00:07 發表

馬碳同橙晶作比較
邊塊遠台好力d?
可能差唔多, 關鍵要取決在於板的重量,
如果你搵到塊橙晶有95g 重, 遠台就一定夠力 !
(我仲未搵到塊咁重既橙晶, 否則我都幾鍾意橙晶的)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

is 馬琳碳 an upgrade to 納米OC?

引用:
原帖由 isolator 於 2012-3-31 18:37 發表
is 馬琳碳 an upgrade to 納米OC?
不適用來比較, 一塊是碳板, 另一塊是純木

發新話題
最近訪問的版塊