26 12
發新話題

[球板討論] 今日終於買左"O米加4"PRO上了YEO正手

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

今日終於買左"O米加4"PRO上了YEO正手

岩岩痴左上板打左幾野,感覺吾錯,比推擋比天2有力,拉波需要時間適應,下次再打個陣會出個好D既試打報告!

恭喜買左正膠
我以前都打開狂飆, 又打過天極, 試埋T05, 最後都認定左Omega 4 pro係我最佳拍擋;)

等你的評測喔

中國膠多數靠自身發力...

不過其實天極都好岩我!不過又想試新野!最衰今晚冇人同我打!

邊區先
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

天水圍呀~咁你呢???????????????

葵涌區
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

今日終於認真打左兩個鐘,總結手感非常好,台內小球處理表現吾錯,中台拉波相當穩定,需然拉波冇天2咁轉,但整體表現出色!防守都有吾錯表現,如果呢道有波友系用yeo而又吾知正手用乜膠好,我認為o米加4pro系值得試下既!!

咁等我買OMEGA IV PRO 先!!
主板:YEO (FL)    RAKZA7(正)   X1 PLANTIN TURBO(反)
練習板:勁极2 (FL) 90g T05(正) T05(2.0MM)(反)
測試板:Stiga Ebenholz VII NCT(ST) Vega Asia(正) Baracuda(反)
測試板:MC-2  (FL)   國狂III(正)   S1(反)
下個目標:VISCARIA (FL)/張繼科ALC
                   Timo Boll Spirit

會吾會太彈?  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

等你的評測喔x2

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2012-3-14 22:17 發表
會吾會太彈?  
吾會牙,手感非常清楚!!控制俾天2好得多!

用rosewood 5 ok??

Butterfly Timo Boll ALC  OK ?

引用:
原帖由 on520 於 2012-3-14 23:03 發表
用rosewood 5 ok??
都OK,但我打左一星期今晚决定貼番TO5上去了!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

Omega4 Pro

我之前都推薦過無數咁多次

是我至今的鐵膽選擇 !

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=45835&extra=page%3D2

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-14 23:21 發表

都OK,但我打左一星期今晚决定貼番TO5上去了!
why,師兄可以分享下個感覺嗎?thanks....

不過吾知點解,我塊板好輕,反手系貼銀v全板重171g

引用:
原帖由 chanka1305 於 2012-3-14 23:47 發表
不過吾知點解,我塊板好輕,反手系貼銀v全板重171g
你塊 YEO 真係好輕喎 ! (得80g ?!)
如果重返d 就一定更好打.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

26 12
發新話題
最近訪問的版塊