36 12
發新話題

【乒匯U12隊 vs Manley學生隊】3月10日(星期六) 10am-12pm 彩虹道

今天多謝太陽同Manley,攪了一次甘開心兩隊比試的友誼賽.雖然乒匯U12隊平均年輕對手2-3年,但他們都好努力同對方作賽.連朗朗都奮勇作戰,仲要挑戰Manley打番場,佢真係不自量力呢!好多謝Manley願意同朗朗打,等他有個好好學習的機會.thx!
另外:仲有一點,發覺乒匯的小朋友團結左,會為隊友打氣同支持.真是一件美好的事.
最後最緊要兩隊小朋友打得開心就ok!勝負不是主要事.•要享受快樂乒乓球呢!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

今天好多謝 Manley帶隊,遠道而來作賽,亦好多謝友隊隊員不吝賜教。

大家都獲得了一個難能可貴的學習機會,在參加公開比賽前,寓賽於操,檢討自己的優缺點,及調整自己的狀態,以期在公開賽有更好的表現。

正如eddieho所講,各小朋友今日都好團結,為各自的隊友打氣,但亦不失風度 ,這正是我們希望小朋友有的正面態度。

友誼賽第一,下次有機會再見。
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

相片後補。

乒匯乒乓球會

我join唔到

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-10 17:54 發表
今天好多謝 Manley帶隊,遠道而來作賽,亦好多謝友隊隊員不吝賜教。

大家都獲得了一個難能可貴的學習機會,在參加公開比賽前,寓賽於操,檢討自己的優缺點,及調整自己的狀態,以期在公開賽有更好的表現。

正如 ...
呢D活動攪多D就好了!
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

哈哈~!! 我班小朋友打得好開心呀~!!
大家都打得好好~ @@
好多謝禁多位球員GE 指教同埋太陽GE邀請~^^
下次一定可以再會~ @@
佢地都開想有下次 哈哈~!!

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-10 18:49 發表

呢D活動攪多D就好了!
下次去燒野食

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-10 21:13 發表

下次去燒野食
你想我死咩,米即係我燒晒lo!朗朗不會自己燒架!

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-10 23:59 發表

你想我死咩,米即係我燒晒lo!朗朗不會自己燒架!
哈,呢個係小爺仔既架子
係喎,唔知心心爹哋,同howard爹哋有咩意見呢?

乒匯乒乓球會

胡震昇??? 佢係咪讀SMHYC??

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-11 00:04 發表

哈,呢個係小爺仔既架子
係喎,唔知心心爹哋,同howard爹哋有咩意見呢?
你可以問吓的!

大合照

乒匯乒乓球會

哇 真係我學校個 b組 bo

回復 31# 的帖子

Support. 絕對支持乒匯攪多D小朋友團體賽,嘅可識多D朋友仔,又可以等亞仔輸多D波,希望佢從中改善比賽同練習嘅態度。
PS. 唔知有冇機會下次攪吓親子賽,好似好多Daddy 媽咪都係乒乓愛好者,可以一齊參與吓。

引用:
原帖由 c17105 於 2012-3-13 14:12 發表
Support. 絕對支持乒匯攪多D小朋友團體賽,嘅可識多D朋友仔,又可以等亞仔輸多D波,希望佢從中改善比賽同練習嘅態度。
PS. 唔知有冇機會下次攪吓親子賽,好似好多Daddy 媽咪都係乒乓愛好者, ...
好提議喎,下個月搞

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-13 14:16 發表

好提議喎,下個月搞
我要沖爆朗朗!

36 12
發新話題