39 12
發新話題

[球板討論] 有師兄打過Stiga 楓木7或楓木5嗎??

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

有師兄打過Stiga 楓木7或楓木5嗎??

不知道感覺如何呢?? 配膠方面又如何呢??

<--未入手未入手~~~單純開post問下有打過的師兄~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

我正心思思入手楓木7,果然有知心者

~超級榮譽~

i want to try 楓木5
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-21 05:22 PM 發表
i want to try 楓木5
交流打吓

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-21 17:23 發表

交流打吓
你有咩??
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-21 05:24 PM 發表

你有咩??
星期日到元朗夾吓.有沒有平d

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-21 17:21 發表
我正心思思入手楓木7,果然有知心者
你快快番去你的Butterfly天堂, 別來Stiga地獄受苦!!!!

Timo Boll系列, Innerforce系列等緊你!!!!!!!!!!
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-21 17:25 發表

星期日到元朗夾吓.有沒有平d
元朗咁遠??
我住南區!

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-2-21 05:26 PM 發表

你快快番去你的Butterfly天堂, 別來Stiga地獄受苦!!!!

Timo Boll系列, Innerforce系列等緊你!!!!!!!!!!
我都想玩吓'是的假' 睇吓手惑係咪唔同

~超級榮譽~

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-21 05:27 PM 發表

元朗咁遠??
我住南區!
巴士968x45分鐘即到 有興趣一起同行

~超級榮譽~

想玩Stiga的話, 就要由地獄中的地獄 OC 燒起!!!!!!

< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-21 17:31 發表

巴士968x45分鐘即到 有興趣一起同行
咁遠
你GO南區同我打BALL LA

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-2-21 05:32 PM 發表
[quote]原帖由 閃人 於 2012-2-21 17:30 發表

我都想玩
我買先,唔好玩 兩舊比您

~超級榮譽~

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-21 05:34 PM 發表

咁遠
你GO南區同我打BALL LA
我下星期到元朗朗平村同波友練波,
下個期到南區同我打BALL

~超級榮譽~

回復 14# 的帖子

3月13日之後先呀!
我要考試呀!

回復 15# 的帖子

3月13日之後,星期一到星期五晚上.時間您決定

言歸正傅,您有沒有打過'是的假''板

~超級榮譽~

我打緊....Maple Wood 7
過年前開來打的, 不過因為假期多, 之後返來又整親手....

嚴格來講都打了累積有20小時既.(還有好多膠未試落塊板度)

感覺不分先後 :

通透
有少少震手
算易拉波
外硬內軟
不似純7夾 feel (只 90% 似)
偏向是弧圈拍多d
水晶層過厚(影響貼膠的穩固)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 16# 的帖子

ok

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-21 17:43 發表
我打緊....Maple Wood 7
過年前開來打的, 不過因為假期多, 之後返來又整親手....

嚴格來講都打了累積有20小時既.(還有好多膠未試落塊板度)

感覺不分先後 :

通透
有少少震手
算易拉波
外硬內軟
...
你手上果快的雲杉層在3 and 5, 定係2 and 6架??
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-2-21 17:48 發表

你手上果快的雲杉層在3 and 5, 定係2 and 6架??
3 / 5
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

39 12
發新話題
最近訪問的版塊