發新話題

【黑暗電台】自家製平價乒乓球膠皮厚度計

多謝 Galaxy Note
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

歡迎網友預約上來量度
Free of Charge

只限論壇網友 !
數據只供參考
香港乒乓網

回復 17# 的帖子

有冇得用分bid一個新??
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

sorry 暫時無得 bid
香港乒乓網

回復 19# 的帖子

主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

引用:
原帖由 bongdotcom 於 2012-2-8 21:53 發表
波記勁﹗﹗﹗
卓朗好野~~~ 入邪
貓哥堅~~有新拍打~~~
;lol ;lol
塊板其實係卓朗幫我去拿去驗咋
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

回復 47# 的帖子

你不是波記 是波精

引用:
原帖由 borkee 於 2012-2-8 09:46 發表
揾番之前乒總嘅測試報告,係相差約0.1mm(我現在度我的尺多了),估計有3個可能
1)溫度問題
2)因塊膠已貼得太耐,可能有少少撲起
3)乒總的尺是用"亞架力"膠做,有一定的重量,接觸面積等,這是最直接影 ...
以我所以乒總賽務係拎3-4個reading黎計算,我個人認為你那個較準,只要做番個品質檢定!因為賽務那個係用肉眼去take reading!會有human error!

Borkee 什麼時候攪簽名會

...點解可以禁勁GA =0=~!!!!

唔知幾時出自製voc檢測器呢?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 青見人 於 2012-2-9 00:37 發表 以我所以乒總賽務係拎3-4個reading黎計算,我個人認為你那個較準,只要做番個品質檢定!因為賽務那個係用肉眼去take reading!會有human error!
多謝青版主先,其實整呢個ge嘢純屬嬉戲,因太多打OX長膠的朋友為2mm以下而煩惱,而自己又鐘意整古整怪 ,對於工程方面又有少少認識,同事們又幫手諗、研究及解決技術上嘅問題,所以咪整番個玩下,而自己又有用,何樂而不為呢?

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-2-9 02:48 發表 唔知幾時出自製voc檢測器呢?
呢個應該唔使整,有現貨!

引用:
原帖由 mao 於 2012-2-9 00:42 發表 Borkee 什麼時候攪簽名會

引用:
原帖由 borkee 於 2012-2-9 07:28 發表
呢個應該唔使整,有現貨!
咁量度平整度既儀器呢?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

有人得上床。拉…………

昨晚有幸測試到!

增見識了!

乒總的膠皮厚度計
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

唔該星星,我想知兩樣嘢,第一是此表之重量,第二是兩只腳的尺寸及距離,有冇辦法蓋上張紙,劃番個尺寸及距離。

發新話題