發新話題

[球板討論] Butterfly PHOTINO 直拍橫打問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Butterfly PHOTINO 直拍橫打問題

Butterfly PHOTINO
直拍橫打適不適合呢???

Butterfly Timo Boll-ZLC
正手配Omega4 反手應該配什麼膠適合呢?

謝謝

聽d師兄講反手通常用t05/donic baracuda

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-2-4 14:02 發表
聽d師兄講反手通常用t05/donic baracuda
謝謝你
那請問直拍橫打適不適合呢???

我唔係好熟e塊膠......
你可以去問問jcclee師兄,佢玩好多膠!

打反手,好似仲有一塊,好似叫cj8000

銀河moon都得,彷t05

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-2-4 14:11 發表
銀河moon都得,彷t05
pro版先最似,普通版麻麻

這板太彈了,比較難控

Donic S2 比較軟, 亦夠轉

Rakza 7 橫打/反手
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-2-4 14:14 發表
pro版先最似,普通版麻麻
但係 pro版 36~37 度差過39度 n 陪,你打39度打反手技術要求高. 而且 pro 都唔平.
打 cj8000, 不如打 mars2 (可能要落 bb oil) or  outlaw

引用:
原帖由 akb1960 於 2012-2-4 13:57 發表
直拍橫打適不適合呢???

Butterfly Timo Boll-ZLC
正手配Omega4 反手應該配什麼膠適合呢?

謝謝
Photino相當咬球,我打緊正手05Fx,反手64!不過係橫板!此板係檜面,相當咬球!打出嘅球弧線高,中遠檯力量也很好!之前用過狂飆,但係效果不是很好,打一些較彈嘅外套會很好!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

我啱啱都買支直板,此板太厚横打時我虎口要磨好深

發新話題
最近訪問的版塊