32 12
發新話題

[膠皮討論] Calibra LT

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Calibra LT

Calibra LT 其實係一塊點GE膠?打出黎D波旋唔旋GA?
另外,打落去似邊塊膠?

CALIBRA LT 中性偏硬的海綿,專門針對使用STIGA底板的球手而研製,膠皮採用Calibra 特有的高粘度特性,加上海綿裏全新的內能科技,突出的弧線長的特點,不易下網,更便於接發球台內擰拉技術的運用

唔知打反手會點呢?
仲有calibra plus
唔知有無人打過

推一推, 希望有c-hing答到

呢個外國細佬打緊呢塊膠好似 你試下用英文係下面問佢 佢老豆會回答你

外國既評測我已經睇左好幾篇
只係想睇下香港既波友對呢槐膠既反應

主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

買塊黎打下咪知

呢塊打正手定反手比較好?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

我想知好唔好用先諗買唔買,睇外國D人話好打,但係唔知你地覺得點姐~

回復 10# 的帖子

我睇過幾篇都話 Rosewood + Calibra 好好打
不過外國人手法唔同, 可能未必岩我地口味

回復 11# 的帖子

打D波出黎唔知轉唔轉呢

回復 12# 的帖子

比其他膠唔會太轉
應該係一般
但配rosewood一定好好打
我order左, 等緊shipment

回復 13# 的帖子

等待評測XDD 我打咩膠都係睇你了

男子丁組晉級表已更新

Galaxy Note

你今日買左未
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

貓先知

回復 14# 的帖子

shipment到左
打左1個星期
Calibra LT Max
Calibra LT Spin Max
兩個字, 好正!

正手, 之前打Neo省狂3 38度
我覺得係省狂3好d既 ,
始終D波轉好多同衝D
但係好多時步法唔夠快
拉波唔靚
用左Calibra, 成塊板輕左, 膠比省狂軟左
對身體立位既要求低左
總之整體拉波係易左好多,
當然, 我都話, 正手省狂3係一定好d
如果你步法到位, 發力經常都順暢的話.

反手, 之前打Vega Pro
覺得Calibra LT Spin 反手拉波一流
轉左呢塊膠, 不但拉波穩左
而且仲有空間比我開始掌握到反拉既技術
之前Vega Pro唔係唔好, 只係硬左D
用Calibra Spin 就可以放心發力拉反

兩塊膠台內控球都無咩問題, 唔容易彈出介

回復 19# 的帖子

幾多$$$?   同埋想問埋轉唔轉?
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

32 12
發新話題
最近訪問的版塊