發新話題

[球板討論] 玫瑰五配橫打膠!!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

玫瑰五配橫打膠!!

有咩好推介??板重約85g,正手藍綿狂3,反手多擰波和拉波!!
剛見到X1turbo,但驚太彈,預算250元!
請各師兄幫忙!!

hexer hd, i am using rosewood V+hexer hd

驚太彈啵打薄D lol

不過反手通常都係叫你配r7架啦

"五仔" 可以試"電" 或者 R7 (Soft), 應你要求擰波會較 R7 容易d...

電 = Palio Blitz
R7 (soft) = Yasaka Rakza 7 (soft)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

Hexer Duro is very suitable

引用:
原帖由 newmancheung 於 2012-1-2 17:29 發表
Hexer Duro is very suitable
Yes, 仲有呢塊塊都幾好, 借力都是一流 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-1-2 17:23 發表
"五仔" 可以試"電" 或者 R7 (Soft), 應你要求擰波會較 R7 容易d...

電 = Palio Blitz
R7 (soft) = Yasaka Rakza 7 (soft)
唔該哂李生,我唔係叫五仔呀,我叫阿安,你見過我架勒!!
電要訂,我都急用!
至於R7,我之前新買用過塊馬碳到,但唔知點解,一排之後,佢成塊在板上面自動縮小(約1mm),係成個板型縮,所以我對呢D日本膠冇乜信心!!(補充:重有一塊丅O5都係咁)
至於另一位師兄提供的hexer duro,我都有塊用在馬碳反手上,因想C其他,所以不作考慮了!唔該哂,咁多位師兄!!
重有其他選擇嗎??

引用:
原帖由 on520 於 2012-1-2 18:05 發表

唔該哂李生,我唔係叫五仔呀,我叫阿安,你見過我架勒!!
電要訂,我都急用!
至於R7,我之前新買用過塊馬碳到,但唔知點解,一排之後,佢成塊在板上面自動縮小(約1mm),係成個板型縮,所以我對呢 ...
To 阿安 :

我意思係指 Rosewood 的 "5仔"

R7 縮水, 正常都係會有少少, 所以用澎漲劑之後要更耐心地等乾透才貼上板, 否則更加易縮.

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-1-2 18:12 發表

To 阿安 :

我意思係指 Rosewood 的 "5仔"

R7 縮水, 正常都係會有少少, 所以用澎漲劑之後要更耐心地等乾透才貼上板, 否則更加易縮.
Oh!!!sorry!!!誤會左,唔好意思
我塊R7係冇用過澎漲劑的,在華星新買即上板的,但都係縮,真奇怪!!

回復 7# 的帖子

Sriver EL/FX 這塊經典横打膠又如何?  最近比較少人提.  會不會太out?  但勝在够輕.

引用:
原帖由 on520 於 2012-1-2 18:32 發表

Oh!!!sorry!!!誤會左,唔好意思
我塊R7係冇用過澎漲劑的,在華星新買即上板的,但都係縮,真奇怪!!
可能陳生用 Roller 壓膠時大力了一點, 不知不覺把膠壓長了 !

引用:
原帖由 KSLiu 於 2012-1-2 19:02 發表
Sriver EL/FX 這塊經典横打膠又如何?  最近比較少人提.  會不會太out?  但勝在够輕.
其實我自己仲有用緊...不過是用在正手

Timo Boll Spirit
(正) Sriver EL
(反) Tibhar Nimbus VIP

Tenergy 05 .
沖爆超

hexer hd is 2.1

hexer hd會唔會好重??因我痴到上頂。

發新話題
最近訪問的版塊