36 12
發新話題

[膠皮討論] Hexer打反手咩感覺??

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Hexer打反手咩感覺??

Hexer打反手咩感覺??

咬食

好轉
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

似t64,但係較轉
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

食波轉好控制,但弧線高且慢,細力拉容易被反沖暴
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

擋波同彈波掂唔掂??

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2011-12-27 18:34 發表
擋波同彈波掂唔掂??
彈好過擋,要發力才好打,配碳板好D
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

手感幾好,幾轉下

睇下咩板,我ROSEWOOD5唔夠力

Hexer 反手一定要用在碳板上才會發揮到極限 (my eg. CC7 / Intensity Carbon)

一般純木就唔會夠力, 但對初學者來講則是不錯.

(當然, 快弧兄的7夾板 + 佢技術高超, 打 Hexer 是沒有問題的)

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我同jcclee一樣正手雷
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

雷.. 邊到有得買?
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-12-27 20:45 發表
我同jcclee一樣正手雷
C Fu
雷 - 真係又平又正 !
咬波, 旋轉強, 內能感強...
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

jcclee 兄,  响邊度買... 我要找反手膠代 hexer, thk
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

Hexer打反手,手感好好.
好控,擋波好隱,如發力好,彈波會好勁
海綿Max2.1mm比較薄同稍硬
Hexe係一塊好好既反手膠
適合加些力撞推及撞拉
佩快些既硬木板或碳板會好有威力
對我呢個初學者來講佩我塊硬木板都唔錯
tigerone is the strongest

雷係一塊正手膠
tigerone is the strongest

雷可以叫華星代訂。

引用:
原帖由 是神 於 2011-12-27 21:00 發表
jcclee 兄,  响邊度買... 我要找反手膠代 hexer, thk
係呀, 雷 - 打正手

可以去華星訂 ($220)

反手可以打 - 電 or Rakza7 / Rakza7 Soft

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-12-27 20:36 發表
Hexer 反手一定要用在碳板上才會發揮到極限 (my eg. CC7 / Intensity Carbon)

一般純木就唔會夠力, 但對初學者來講則是不錯.
又係我啦,, TBS計唔計碳@@??

jcc 兄, 我有打rakza, 好夠力, 但hexer 又好拉球, 好起下旋

36 12
發新話題
最近訪問的版塊