發新話題

[膠皮討論] Roxon同jo platin

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Roxon同jo platin

想問吓大家呢2隻膠邊塊彈d/轉d? 同埋roxon 450同500分別係邊??
邊度買會平d呢? thanks!

Roxon 較彈, 同好操控, 宜配係加料板反手上
Roxon 500 硬過 450,
JO platin  $22x
Roxon $25x
價錢到到都差唔多, 倒不如找間最就腳

唔好意思加料板即係???
啫係roxon用係反手 jo platin用係正手嗎?
邊塊拉出來d波會轉d呢?thanks!

引用:
原帖由 amazingharry 於 2011-12-14 18:16 發表
我諗neku兄講既加料板意思係指纖維板果類,舊款jo platin唔好試喇,

拉球失誤率絕對比roxon高!!

引用:
原帖由 amazingharry 於 2011-12-14 18:16 發表
roxon 450,500 / jo platin 我都打過
個人認為
旋轉450>500>jo platin
速度就jo platin>500>450
我jo platin放正手 roxon 450放反手
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 amazingharry 於 2011-12-14 13:45 發表
想問吓大家呢2隻膠邊塊彈d/轉d? 同埋roxon 450同500分別係邊??
邊度買會平d呢? thanks!
500比450速度會快一點
旋轉都唔錯的
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

個人用左500 打中直YEO 反手多年,覺得力量足聲音悅耳,拉打皆宜,壽命長襟用,即使膠皮老化都不太影響性能。缺點是邊位易崩,同埋旋轉會比同廠嘅新型號膠皮(eg. Hexer)稍遜。作為反手膠我覺得已經很不錯了。以上純屬個人觀點,有錯勿插。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

多謝晒咁多位意見啊!!!! :-)
問多句咁roxon定platin易爆邊d???thx

Hexer又係咩type既膠呢? 性能上似to5定jo platin多???
價位幾多倒?

引用:
原帖由 amazingharry 於 2011-12-14 19:32 發表
多謝晒咁多位意見啊!!!! :-)
問多句咁roxon定platin易爆邊d???thx
roxon易爆啲
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 amazingharry 於 2011-12-14 19:34 發表
Hexer又係咩type既膠呢? 性能上似to5定jo platin多???
價位幾多倒?
我打過hexer+ 同hexer差唔多,
旋轉比hexer好,
速度稍慢於hexer,
比起jo platin,
速度同旋轉都好啲
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

ok thanks a lot

發新話題
最近訪問的版塊